Browse By

Şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac a fost destituit în scandalul mitei cerute de la AC/DC!

Şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din funcţie şi retrogradat ca inspector de control iar patru subordonaţi ai săi au fost concediaţi pentru că ar fi cerut şpagă staff-ului tehnic al trupei AC/DC, informează Realitatea.net, care citează Mediafax.
Directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa, a declarat, sâmbătă, că ancheta şi măsurile în cazul şpăgii cerute staff-ului trupei AC/DC aparţin Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din funcţie şi retrogradat ca inspector de control, iar patru subordonaţi ai săi au fost concediaţi pentru că ar fi cerut şpagă staff-ului tehnic al trupei AC/DC.
„Compania a gestionat acest caz. S-a făcut o anchetă şi s-au luat mai multe măsuri. Au fost concedieri şi destituiri care i-au vizat pe cei implicaţi. S-au luat şi măsuri ca, pe viitor, să nu mai aibă loc astfel de cazuri. S-a înfiinţat un telverde, 1234, unde se pot face sesizări, iar în cel mult 30 de minute o echipă va ajunge în vamă pentru a vedea despre ce este vorba. Periodic, se vor face şi controale inopinate”, a spus Maliţa.
Potrivit lui Ioan Maliţa, patru angajaţi ai vămii Nădlac suspectaţi că ar fi cerut şpagă staff-ului tehnic al trupei AC/DC au fost concediaţi.
De asemenea, şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din funcţia de conducere şi retrogradat, acum fiind inspector de control.
Alte opt persoane care lucrau în vama Nădlac au fost detaşate la alte puncte de control pentru 30 de zile.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, săptămâna trecută, că patru angajaţi ai CNADNR din vama Nădlac vor fi demişi până la 1 iulie, în urma incidentului cu AC/DC. Berceanu preciza că cei patru angajaţi care vor fi demişi sunt Adriana Bălan, Cazimir Haliţchi, Andreea Vlai şi Elisabeta Miuţescu, aceştia fiind cei care au verificat camioanele cu echipamentele trupei AC/DC, la ieşirea din ţară.
Ioan Maliţa spunea atunci că în Regionala de Drumuri şi Poduri Timişoara au fost date, în ultimii trei ani, peste 80 de sancţiuni celor 250 de angajaţi, pentru diverse abateri.
„S-au mai întâmplat astfel de fapte, începând cu 2007 avem peste 80 de sancţiuni, unele anulate în instanţă, altele aplicate, iar unele care se află în fază de cercetare”, a declarat Maliţa.
Directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, declara, la începutul lunii iunie, că, potrivit plângerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la vama Nădlac a cerut câte 50 de euro pentru cele 28-29 de maşini din convoi, precizând că, dacă aceasta se confirmă, vinovaţii vor fi daţi afară.
„Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marţi, 1 iunie – n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic”, declara pentru „Gândul” Dorina Tiron, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţene Arad s-au autosesizat, în 3 iunie, în cazul angajaţilor care ar fi pretins şi primit bani de la caravana trupei AC/DC, în vama Nădlac, în acest caz fiind deschis un dosar pentru luare de mită, care a fost înaintat procurorilor.
Trupa AC/DC a susţinut în 16 mai un concert la Bucureşti, la care au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

TIR ACDC

Mașina celor de la AC DC

Sursa foto: 3.bp.blogspot.com