Browse By

Şcoala Discovery România – O şansă dată cunoaşterii

Şcoala Discovery România - O şansă dată cunoaşterii

Ştiaţi că Şcoala Discovery Channel România s-a născut dintr-un vis? În 1985 în perioada în care televiziunea promitea să schimbe lumea printr-o revoluţie vizuală, John Hendricks, părintele Discovery, a simţit că, potenţialul uriaş al imaginilor ar putea să schimbe implicit structurile învăţământului prin exemple concrete despre tot ce se numeşte viaţă sau există în jur.

Şcoala Discovery, această idee ingenioasă, a prins contur abia la 19 ani distanţă în SUA si era un proiect ce își dorea să reunească  în scop educativ experienţa şi performanţele Discovery în domeniul documentarelor pentru cei aflaţi pe băncile şcolilor .O data realizat,visul lui John Hendricks aducea un aport considerabil învățării  stimulând curiozitatea şi interesul tinerilor pentru tot ceea ce ne înconjoară. Lumea  era mai aproape de oameni.

Anul acesta România s-a aliniat şi ea noilor standarde ale educaţiei intrând în acest proiect prin parteneriatul dintre Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi Discovery Networks CEEMEA care lansează Şcoala Discovery România.

Iniţiativa îşi propune să fie un suport pentru învăţământul tradiţional fără să-l înlocuiască. Şcoala Discovery România aduce un bagaj structurat în imagini şi materiale video pentru profesorii şi elevii claselor V-XII ce îi va ajuta sa depășească limita impusă de clasicul manual. Toţi cei dornici să înveţe mai mult şi mai bine în domeniul ştiinţific au să găsească prin această metodă o gamă vastă de informaţii pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor.

Trebuie menţionat că pentru acest demers au fost selectate 110 instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării care vor fi monitorizate  pentru urmărirea eficienţei metodei în structura internă iar  ca acest efort să aibă rezultat favorabil cadrele didactice vor fi instruite în susţine şi finaliza lecţiile.

Un mare avantaj al acestei şcoli este că nu va solicită bani de la ministerul de resort român, Discovery facilitează accesul la informaţie tuturor.

Şcoala Discovery România a fost lansată oficial pe 16 ianuarie, o dată cu începerea celui de-al doilea semestru şcolar şi este disponibilă pe două căi:

 • Prin intermediul Discovery Channel unde de luni până vineri vor fi prezentate lecţii televizate de Matematică, Chimie, Biologie, Fizică şi Alte ştiinţe în conformitate cu programa şcolară. Acestea toate cuprind materiale video dublate în limba romană pe înţelesul şi nivelul fiecărui elev în parte.
 • cu ajutorul  site-ului , un portal dedicat profesorilor unde aceştia au posibilitatea de a viziona emisiuni pentru lecţia la care se afla și de unde pot descărca materiale necesare şi teste de evaluare.

Câţi dintre elevi nu s-au întrebat până acum la ce foloseşte matematica în viaţa de zi cu zi? Cine nu a fost curios să afle din ce particule este compusă apa? De unde vin asemănările dintre oameni şi animale? Ce pune lumea şi lucrurile în mişcare? Care e raportul dintre pământ şi spaţiul cosmic? Fiind un proiect interactiv şi amplu Şcoala Discovery România vrea să răspundă cât mai multor întrebări şi să elucideze mari enigme. Parcurgând eficient materiile aride şi abstracte  multe minţi se vor bucura de nouă lumină, cea a cunoaşterii.

Şcoala Discovery România este la rândul său un vis ce dăruieşte răspunsuri ce pot construi noi vise pentru generaţia viitoare.

Video: Şcoala Discovery România – Promo


Vezi clipul de promovare al Școli Discovery Channel România în parteneriat cu Ministerul Educației

 • iuliana

  vreau sa intru

  • oglindadevest

   Ca și profesor puteți accesa site-ul pentru mai multe informații dar pentru acest lucru aveți nevoie de un cont, contactați fie școala / liceul / inspectoratul școlar județean. Sper că te-am ajutat?

 • amyduncan99

  Multumesc mul ca ne-ai spus ca putem acesa site-l pentru mai multe informatii a fost chiar util.si dupa cum am citita colo scoara pare foarte buna.

 • Gabriela Lazarescu

  Este o scoala foarte buna sper ca fiul meu sa fie acceptat in toamna acolo

  • oglindadevest

   proiectul nu depinde doar de cateva scolii, el este dedicat tuturor elevilor, fiind difuzat la TV, dar pentru mai multe informatii profesori se pot documenta pe site pentru a isi face orele mai interactive

 • Bogdan

  Buna.Vreau sa va intreb de ce dublati emisiunile? Este cea mai proasta idee, cea a dublarii, folosind voci enervante! De ce nu le lasati asa cum sunt, si lasati elevii sa CITEASCA, lucru din ce in ce mai rar intalnit?

 • Ion Popescu

  Păcat că varianta românească este făcută de nepricepuţi, care nu au habar de noţiuni elementare din domeniul documentarului, dar nici de limbă engleză, sau de limbă română.
  Chiar pe acest sait, scrie undeva, mai sus, un pleonasm "de toată frumuseţea", clasic: "aducea un aport"! :))
  Pentru ştiinţa celor care au scris acolo, "aport" înseamnă tocmai "aducere". Deci, "aducea un aport" = "aducea o aducere".
  Însuşi saitul scoala.discovery.ro este făcut în acelaşi stil, lipsit de profesionalism. În primul rând, este scris fără diacritice, adică într-o totală lipsă de respect faţă de limba română!
  Apoi sunt folosiţi tot felul de termeni, din categoria "barbarisme" (vezi http://dexonline.ro/definitie/barbarism), precum: click, a downloada, a (se) loga etc.
  Păcat de efortul celor de la Discovery Channel, pentru că partea română este sub orice critică. Să nu ştii, de exemplu, că "nitrogen", din engleză, se traduce în română "azot" şi să traduci în stilul "furculision", mi se pare inadmisibil pentru ceva legat de şcoală şi învăţare.
  Dar toate comentariile filmelor sunt pline de erori uneori de-a dreptul rizibile!
  Ca de obicei, românii imită, dar imită prost.
  Păcat!

 • Ion Popescu

  Se spune "a apărea", nu "a apare"!

 • Ion Popescu

  Citesc ceva mai sus: "ca şi profesor …"
  Corect, se spune "ca profesor …"