Browse By

Scară rulantă gigantică, în aer liber, în Columbia

La sfârşitul acestui an Bogota, al doilea cel mai mare oraş din Columbia, a inaugurat o scară rulantă gigantă, în aer liber. Construcţia a fost amplasată în unul dintre cele mai sărace cartiere.

Urcatul şi coborâtul dealului va fi de acum mult mai uşor

Urcatul şi coborâtul dealului va fi de acum mult mai uşor

Timp de mai multe generaţii, cei 12 mii de locuitori din Medellin s-au chinuit să urce un deal abrupt căruia îi lipseşte o parte laterală. Autorităţile spun că înălţimea dealului e echivalentul unei clădiri cu 28 de etaje.

Acum însă, oamenii pot urca şi coborî dealul cu ajutorul scării rulante uriaşe, construite în aer liber.

Cesar Hernandez, şeful proiectului, a declarat că scara rulantă este împărţită în şase secţiuni şi are o lungime de 384 metri. În plus, autorităţile doresc să construiască şi un acoperiş pentru când vremea va fi nefavorabilă.

Rezultate mulţumitoare

Primarul oraşului, Alonso Salazar, este foarte mulţumit de rezultatul construcţiei, declarând că nu a mai auzit despre un astfel de proiect în altă parte a lumii.

Acesta a mai spus că în curând, oficialii de la Rio de Janeiro vor face o vizită în zonă pentru a se asigura că scara rulantă funcţionează în condiţii sigure.

Inaugurare cu fast

Oamenii au fost foarte încântaţi de scara rulantă gigantică şi au sărbătorit cu fast. Aceştia se bucură atât pentru peisaj cât mai ales pentru că astfel o călătorie de 35 de minute se va reduce la şase minute. În plus, utilizarea scării rulante este gratuită.

Salazar a declarat că zona aceea este cunoscută pentru violenţa urbană, însă speră ca acest proiect să apropie mai mult locuitorii din zonă, avansând astfel.

Proiectul a fost întâmpinat cu bucurie de locuitori

Proiectul a fost întâmpinat cu bucurie de locuitori

Oamenii speră ca noua construcţie să le îmbunătăţească nivelul de trai

Oamenii speră ca noua construcţie să le îmbunătăţească nivelul de trai