Browse By

Salonul Național de Pictură „Arte Mici” pentru tineri artiști de 3 – 15 ani

Salonul Național de Pictură ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) urmărește promovarea tinerilor artiști cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, fiind organizat pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă).

Salonul Național de Pictură "Arte Mici"

Salonul Național de Pictură "Arte Mici" pentru tineri artiști de 3 - 15 ani

Momentan, concursul este deschis numai artiștilor români, din România, Republica Moldova și Diaspora a declarat Florin Preda – Dochinoiu, fondatorul evenimentului.

Regulament de Participare

Ediția a III-a a Salonului de Pictură „ARTE MICI” este organizată de Poliția Municipiului Motru, Primăria Municipiului Motru, Casa Sindicatelor Motru, Cotidianul „GORJEANUL” și Cotidianul „IMPACT IN GORJ”, urmând ca până la 25 martie 2012, când are loc ceremonia de premiere

Ca și celelalte ediții, cea din anul 2012 urmărește promovarea și susținerea artiștilor cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă)

Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite artiștilor să aleagă acel sector al creației care îi reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca fiecare artist să prezinte câte două lucrări (dimensiune minimă A4), pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor.

Lucrările vor fi expediate direct sau prin poștă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 11 martie 2012 (data poștei) pe următoarea adresă:

Poliția Municipiului Motru

strada Tineretului, nr.2, municipiul Motru, județul Gorj

cu mențiunea <PENTRU SALONUL DE PICTURA ,,ARTE MICI”>

Pe spatele fiecărei lucrării se va scrie:

 • numele artistului
 • vârsta ( data nașterii )
 • titlul lucrării, tehnica
 • dimensiunile
 • anul de realizare
 • numărul de telefon (unitatea de învățământ)
 • adresa de email ( în cazul în care există)
 • adresa unde locuiește

Pentru artiștii din Diaspora și Republica Moldova, pentru scurtarea timpului de trimitere al lucrărilor, acestea pot fi postate pe peretele profilului de Facebook Arte Mici, (purtând aceleași însemnări, informați ca și mai sus) iar în cazuri deosebite pot fi pot fi trimise pe e-mail: [email protected] urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poștă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeași adresă.

Membrii juriului vor examina, online, lucrările participanților și vor desemna câștigătorii, după ce lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina de Facebook Arte Mici sau peretele profilului de Facebook Arte Mici sau pe blogul http://artemici.wordpress.com

Membrii juriului este format din 8 persoane:

 1. Murivale Mureşan Vasile (România),
 2. Pavel Susara (România),
 3. Florin Stoiciu(România),
 4. Jean-Charles BERNARD JiCé B.(Franța),
 5. Mihai Olteanu (România),
 6. Maciac Alexandra (România),
 7. Kerekes Rares (România) și
 8. Florin Preda-Dochinoiu (România)

Ceremonia de premiere va avea loc de Ziua Poliției Române, în data de 25 martie 2012 la ora 12:00 în municipiul Motru, județul Gorj.

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale și MARELE PREMIU ARTE MICI, constând în rechizite pentru desen și pictură.

Organizatorii vor contacta telefonic sau pe adresa de e-mail fiecare artist câștigător în parte.

Lucrările acestui salon nu se restituie. Organizatorii își rezervă dreptul la fotografierea și imprimarea fotografiilor după lucrări în vederea publicării sau în orice alt scop. Prin înscrierea la acest salon se consideră că sunt acceptate condițiilor prezente în acest regulament.

Actualizat:

Artiști Participanți la grupa, categoria 3-6 ani

ALEXANDRU IVANCEA - tempera pe hârtie 1

ALEXANDRU IVANCEA - tempera pe hârtie 1

ALEXANDRU IVANCEA - tempera pe hârtie 2

ALEXANDRU IVANCEA - tempera pe hârtie 2

– două lucrări cu tempera pe hârtie

ALEXANDRU IVANCEA - tehnică mixtă pe hârtie colorată

ALEXANDRU IVANCEA - tehnică mixtă pe hârtie colorată

– tehnică mixtă pe hârtie colorată

ALEXANDRU IVANCEA din Milano – Italia la categoria 3-6 ani cu cele 3 lucrări prezentate mai sus

și

EDUARD ANDREI CHITULESCU - acrilic pe hârtie

EDUARD ANDREI CHITULESCU - acrilic pe hârtie

– acrilic pe hârtie

EDUARD ANDREI CHITULESCU din Motru (județul Gorj) la categoria 3-6 ani