Browse By

Salonul Internațional de Artă Naivă 2011 la București – a XI-a ediție

poster Salonul Internațional de Artă Naivă 2011 la București - a XI-a ediție

Cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Artă Naivă la Bucureşti organizată în perioada 9 decembrie 2011 – 5 ianuarie 2012, la Muzeul Ţăranului Român de către Centrul Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Ediţia 2011 a Salonului Internaţional de Artǎ Naivǎ se adreseazǎ artiştilor naivi din România şi de pretutindeni.

Expoziţia va fi şi în acest an pe cât de diversǎ, pe atât de motivatǎ din punct de vedere artistic. Lucrǎri pline de prospeţime, abordând subiecte variate, de la obiceiuri de sǎrbǎtori, scene din viaţa satului, scene citadine, la eclipse sau alegorii cu orchestre şi copaci fermecaţi, poveşti de toate felurile, vor fi expuse la SIAN.

Pe simeze vor fi prezenţi unii dintre cei mai apreciaţi artişti naivi din: Franţa, Spania, SUA, Argentina, Senegal, Serbia, Burkina Faso, Bali, şi din România: Ana Boţa, Camelia Ciobanu, Lucica Ciobanu, Mihai Dascălu, Doina Mariţa şi Gustav Ioan Hlinka, Paula Iacob, Costel Iftinchi, Maricela Istrate, Ioan Măric, Teodor Moraru, Costicặ Onuţă, Catinca Popescu, Vasile Popovici, Calistrat Robu, Valeria Tofan, Mihai Vintilă, Constantina Voicu ş.a.
Cele mai valoroase lucrări vor fi premiate de un juriu de specialitate.

Expoziţia va fi vernisată la Bucureşti – vineri, 9 decembrie a.c., orele 13.00, la Muzeul Naţional al Ţǎranului Român.

Parteneri: Muzeul Naţional al Ţǎranului Român, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi

Website: Muzeul Țăranului Român

  • serban carol

    Pentru lucrari date cadou (mita) au obtinut dipole de excelenta si premii in bani. Cine nu a oferit cadouri juriului nu a primit nimic.Elena Pavelescu care impreuna cu renumitul prostovan de la Iasi care habar nu are de arta.

    • oglindadevest

      așa este domeniul artei… foarte abstract…