Browse By

Să nu ai încredere în Facebook, ai defapt doar 150 de prietenii

GORE-TEX, compania care face costumele de scafandru, bocanci şi poncho, este subiectul de o anecdotă celebru în lumea de sociologie. Acest centru este tipul pe care l-a fondat compania, Bill Gore.

„Când Bill Gore stabilit companiei sus, el a înfiinţat în curtea lui,” Robin Dunbar, profesor de antropologie evolutionist de la Universitatea din Oxford, spune NPR lui Rachel Martin.

De la începuturile sale modeste, GORE-TEX crescut şi a crescut, Dunbar spune, până la Gore a deschis o fabrica mare. Că, de asemenea, a continuat să crească.

Apoi, o zi, Dunbar spune, Gore a intrat în fabrica lui.

„Şi el pur şi simplu nu ştia cine a fost toată lumea.”

Gore întrebat de ce acest lucru a fost. „A fost instinctul lui intestine,” Dunbar spune, „că oamenii mai mare o companie sa, care lucrează pentru companie au fost mult mai puţin probabil să lucreze din greu şi de a ajuta reciproc.”

Gore a făcut unele numărare a voturilor, şi a dat seama că, după punerea aproximativ 150 de persoane în aceeaşi clădire, lucruri la GORE-TEX pur şi simplu nu rula bine.Oamenii nu trebuie să urmărească unul de celălalt. Orice sentiment de comunitate a fost plecat.

Deci, Gore a luat decizia de a PAC fabricile sale puţin 150 de lucrători.

„Ori de câte ori aveau nevoie pentru a extinde compania,” Dunbar spune, „el va construi doar o nouă fabrică Uneori chiar pe locul de parcare lângă uşă..”

Lucrurile fugit mai bine acest fel, realizat Gore. În fabrici mai mici, Dunbar spune, „toată lumea ştia cine era cine Cine a fost manager, care a fost contabil, care a făcut sandwich-uri pentru masa de prânz..”

De afaceri nu a fost niciodată mai bine. One-sute cincizeci, se pare, a fost un număr magic.

Adevărul despre prietenii dvs. Facebook

Cele mai multe dintre cercetare Dunbar lui s-au concentrat pe ce model GORE-TEX a fost un succes. Acest model se bazează pe ideea că fiinţele umane pot deţine numai aproximativ 150 de relatii semnificative în capetele lor. Dunbar a cercetat o idee atât de profund, numărul 150 a fost numit „Numărul lui Dunbar.”

În mod ironic, termenul a fost inventat de pe Facebook, unde 150 prieteni poate părea câteva preţioase.

„Nu a fost o discuţie de oameni care spun” Am prea multi prieteni – nu ştiu cine jumătate din aceşti oameni sunt, „spune Dunbar. „Cineva se pare că a spus, ‘Uite, nu există acest tip din Anglia care spune ca nu poate avea mai mult de 150.”

Dunbar a găsit 150 să fie dulce la faţa locului pentru societăţile vânător-culegător din întreaga lume. Din Boşimanii din Africa de Sud la triburile de amerindieni, o comunitate tipică este de aproximativ 150 de persoane. comunităţile Amish şi Hutterite – chiar şi cele mai multe companii militare din întreaga lume – par să urmeze aceeaşi regulă.

Motivul 150 este numărul optim pentru o comunitate vine de la strămoşii noştri primate, Dunbar spune. În grupuri mai mici, primate ar putea lucra împreună pentru a rezolva problemele şi a se sustrage prădători. Astăzi, 150 pare a fi numărul de la care creierul nostru tocmai max pe memorie.

Dar ce inseamna toate acestea, dacă nu sunteţi Amish – sau CEO al GORE-TEX?

O reţea Friendly Intinsa Thin

„Am dezvoltat această limită 150 într-un moment când cele mai multe dintre acei oameni trăiau punct de vedere geografic aproape de tine”, spune David Dobbs, care au blog-uri pentru revista Wired. reţeaua proprie de relaţii este un exemplu de cum Numărul Dunbar lui se confruntă cu complicaţii modern-zi.

Dobbs are un tată în Texas, o soră în California şi prieteni apropiaţi, în New Hampshire şi Illinois. In plus, el are contacte de afaceri din întreaga lume.

Totul se rezuma, Dunbar spune, la o reţea foarte fragmentată de 150 de membru.

„Ai cresc undeva, te duci la şcoală pe cealaltă parte a ţării, veţi obţine un loc de muncă, te duci în Europa pentru un pic – este mult mai greu pentru noi, pentru a menţine aceste relaţii bune de lucru şi atunci când acestea sunt distribuite că, „Dunbar spune.

Dobbs oferă o altă provocare modern: Ce se întâmplă atunci când relaţiile de muncă au elemente de relaţii sociale, precum? Cine are timp pentru atât?

Pentru lucrătorii în companii mai mici, Dunbar spune, că problema este rezolvată de multe ori pentru ei. In companiile mai mici decât 500 de persoane, cercetările sale au arătat, „există o tendinţă foarte puternică pentru colegi, de asemenea, să fie prieteni.”

Cum despre dacă sunteţi angajat de o corporatie mai mare, în sus de câteva mii de oameni? Esti mult mai probabil să se aventureze în afara reţelei Dvs. profesională în viaţa socială.

Peste comunitate „prietenii”

Dunbar spune că există unele mecanisme neurologice, în loc să ne ajute să facă faţă cu suma tot mai mare a vieţii sociale conexiuni pare să necesite. Oamenii au capacitatea, de exemplu, să recunoască vestibular aproximativ 1500 de oameni. Acum, că ar fi un număr impresionant de prieteni de pe Facebook.

Cu toate acestea, problema cu astfel de un număr mare de „prieteni”, spune Dunbar, este că „relaţiile implicate în unităţi foarte mare atunci devin foarte casual – şi nu au ca şi sensul profund sentiment de obligaţie şi de reciprocitate pe care le au cu aproape dvs.prieteni. ”

O soluţie la această problemă, adaugă el, poate fi văzut în militar modern. Chiar ca acestea să creeze „supergroups” – batalioane, regimente, divizii – cele mai multe Militarii sunt totuşi în măsură să menţină sentiment de comunitate simţit la nivel de companie de 150 de persoane.

„Răspunsul trebuie să iasă din asta”, spune Dunbar, „încercarea de a crea un sentiment mai mare de comunitate.

„Într-un fel, americanii sunt norocos în acest sens”, adaugă el. „Există această tradiţie lungă de angajamentul de a idealurilor pe care americanii se leagă împreună. Asta nu este întotdeauna adevărat în altă parte.”

În timp ce societatea modernă se face greu să stea pe la prieteni care nu sunt apropiate geografic, Dunbar spune, cercetările sale arată familie este diferita.

„Prieteni, dacă nu le poată vedea, va înceta treptat să fie interesat de tine”, spune el.”Relaţiile de familie par a fi foarte stabil Nu contează cât de departe te duci., Ei te iubesc cand te intorci.”