Browse By

România se pregătește de Sărbători

Încă de la intrarea în Postul Crăciunului, podoabele de Crăciun au fost scoase în vitrine, fie ca ornamente, fie ca produse de vânzare. Colindele răsună din mai toate magazinele, brazii au început să fie împodobiți, forfota a început să apară. Pe scurt, oamenii se pregătesc de Sărbătorile de iarnă.

Peste tot în țară sunt organizate târguri de Crăciun. Produsele cele mai vânate sunt, desigur, cele cu specific – brazi, ornamente, globuri, luminițe, beteală, cadouri – dar și haine potrivite pentru perioada Sărbătorilor.

Târg de Crăciun la Arad

Târgul de Crăciun atrage arădenii, ca în fiecare an

La Arad, târgul de Crăciun a fost inaugurat la mijlocul lunii noiembrie, în fața Palatului Administrativ. Timp de două luni, arădenii își vor putea petrece serile admirând frumusețea orașului plin de luminițe, ornamente de Crăciun și cei doi brazi imenși din fața Primăriei. Cadouri, suveniruri, aranjamente de Crăciun pot fi achiziționate de la căsuțele amplasate în centrul orașului iar delicatesele vor putea fi degustate și cumpărate de la producătorii prezenți și ei la evenimente.

De asemenea, la Sala Polivalentă din județul Arad are loc, la fel ca în fiecare sfârșit de an, târgul de textile. Paltoane și geci, cizme și ghete, căciuli, fulare… toate articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte pot fi achiziționate la preț redus de la târgul de textile în perioada 18-22 decembrie.

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte la Arad

Târguri de Crăciun au loc și în cele două mall-uri din Arad, Atrium și Galleria, dar și în parcarea Obi.

În ceea ce privește concertele de Sărbători, la Arad s-a dat startul în data de 30 noiembrie, când Alex Velea și Horia Brenciu au concertat pe scena din fața Primăriei orașului. A doua zi, de 1 Decembrie, a fost seara de muzică populară, invitați fiind Tinu Vereșezan, Veta Biriș, Viorel Leric, Ionuț Langa, Aurel Ungur, Maria Rașca, Daniela Dudaș, Ștefan Muntenaș și Nicolae Recolciuc.

Întreaga lună decembrie vor avea loc spectacole pe platoul Primăriei, până de Crăciun. Pe data de marți, 17 decembrie va colinda pentru arădeni Fuego de la ora 19:00 în Atrium Mall Arad, iar seara de dinaintea Ajunului, 23 decembrie, va fi dedicată tradițiilor de iarnă.

Târguri de Crăciun în țară

Două orașe cu tradiție în ceea ce privește Târgul de Crăciun sunt Timișoara și Sibiul. La Sibiu s-a dat startul încă de la finalul lunii noiembrie, fiind o mare ocazie de promovare a orașului. Târgul din Piața Mare va putea fi vizitat până în luna ianuarie. La Timișoara, târgul este amplasat în Piața Victoriei, promițând mai mult decât a oferit anul trecut.

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost declarat cel mai frumos din România

La Cluj, târgul de Crăciun din Piața Unirii este deschis publicului din 2 decembrie, acolo având loc în fiecare seară începând cu ora 18:30 concerte cu colinde și cântece de Crăciun. Artiști precum Smiley, Paula Seling ori Ducu Bertzi vor fi prezenți la Cluj pentru a încânta publicul.

În 6 decembrie a început târgul de Crăciun și la Brașov. Concerte, cadouri cu specific de sărbători se întâlnesc la tot pasul prin oraș, la fel ca în fiecare parte a țării.

În capitală, târgurile au fost organizate în mall-uri, în Piața Universității, la Palatul Copiilor, la Sala Dallas, în Galeriile Titan. Toate locurile găzduiesc cele mai frumoase ornamente de Crăciun, cadouri dintre cele mai diverse, haine și accesorii pe placul tuturor.