Browse By

România. 12 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011

România. 12 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011

România. 12 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011

Olimpicii romani au cucerit 12 medalii (patru de aur, sase de argint si doua de bronz) la a XVII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 13-20 iulie, in Irkutsk (Yakutia, Siberia Orientala), scrie edu.ro. Medaliile au fost obtinute la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.

Rezultatele pe discipline

  • Matematica: o medalie de aur – Dan Danaila (clasa a XI-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati) si doua medalii de argint: Viorel Andrei Bud si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica Bucuresti.
  • Chimie: o medalie de aur – Andreea Onofrei (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti), o medalie de argint – Maria Cezara Lozneanu (clasa a XI-a/Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi) si o medalie de bronz obtinuta de Mara Ioana Iesanu (clasa a X-a/Colegiul National „Roman Voda” din Roman, judetul Neamt).
  • Informatica: o medalie de aur – Daniel Posdarascu (clasa a IX-a/ Liceul International de Informatica Bucuresti), o medalie de argint – Mihai-Alexandru Dusmanu (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si o medalie de bronz – Silviu Emil Popescu (clasa a X-a/Colegiul National „Grigore Moisil” din Bucuresti).
  • Fizica: o medalie de aur – Dan Cristian Andronic (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti) si doua medalii de argint – Mihai Racoreanu (clasa a XI-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati) si Sebastian Florin Dumitru (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti).

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2011 s-au inscris peste 130 de concurenti din Federatia Rusa, Yakutia, China si Romania.

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2011 s-au inscris peste 130 de concurenti din Federatia Rusa, Yakutia, China si Romania.

15 medalii la Olimpiada balcanica de informatica

Reprezentantii Romaniei au cucerit 15 medalii, intre care doua de aur, la Olimpiada balcanica de informatica pentru juniori si seniori, care s-a desfasurat la Bistrita in perioada 4-8 iulie, transmite Agerpres. Premierea medaliatilor a avut loc vineri dupa-amiaza.

Rezultate juniori:
* o medalie de aur – Rares Buhai din Bistrita (15 ani)
* doua medalii de argint – Valentin Harsan si Paul Gramatovici
* cinci medalii de bronz -Adrian Craciun, Florin Chirica, Vlad Tarniceru, Tiberiu Marin si Alexandru Velea

Rezultate seniori
* o medalie de aur – Andrei Purice
* cinci medalii de argint – Cezar Mocan, Alexandru Tache, Andrei Antone, Serban Stan si Eugenie Posdarascu
*  o medalie de bronz – Mihai Gheorghe.

Restul medaliilor au ajuns in Bulgaria (opt), Serbia (sase), Macedonia (sase), Croatia (patru), Moldova (trei), Grecia (doua), Bosnia si Hertegovina (doua) si Elvetia (o medalie).

Medaliatii cu aur au primit fiecare cate un laptop, in timp ce locul doi a fost premiat cu cate un aparat foto si o rama digitala, iar locul trei, cu un aparat foto.

Balcaniada de informatica pentru seniori a ajuns in acest an la cea de-a 19-a editie, in timp ce competitia destinata juniorilor s-a aflat la editia a cincea. La editia din acest an au participat 100 de elevi si profesori din 13 tari.