Browse By

Romaero, compania aerospațială angajează până la 1.000 de tineri în următorii 3-4 ani

romaero

Compania aerospațială Romaero intenționează să angajeze în următorii 3-4 ani până la 1.000 de tineri, a anunțat, vineri, Remus Vulpescu, directorul general Romaero, într-o conferință de dedicată celei de-a doua ediții a Bucharest Internațional Air Show (BIAS 2017).

„Romaero demarează un program de investiții și angajări, așa că vă invit să luați legătura cu colegii noștri din standul Romaero, care vă vor explica cum tindem să angajam până la 1.000 de tineri în următorii 3-4 ani și de abia așteptăm să facem cunoștință mai bine”, a precizat Vulpescu.

Acesta susține că BIAS 2017 este locul de întâlnire pentru cei mai buni piloți și cei mai buni tehnicieni, industria aeronautică românească fiind reprezentată cu mândrie de Romaero la acest eveniment.

„Suntem mândri să reprezentăm România ca loc de întâlnire pentru cei mai buni piloți și cei mai buni tehnicieni din Polonia, până în Turcia și suntem mândri să reprezentăm industria aeronautică românească. În spatele fiecărei ore de zbor, a fiecărei aeronave, stă efortul echipelor de tehnicieni, care fabrică, repară, întrețin și dau la zbor aeronavele pe care le veți vedea și toate aeronavele în general. Suntem mândri, noi, Romaero, că fiecare avion Boeing și AirBus, care zboară în fiecare an conține componente fabricate la Romaero” , a subliniat șeful Romaero.

Romaero este o companie aerospațială care integrează în aceeași locație două activități majore: fabricarea de aerostructuri și întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare. Este cea mai mare companie din Industria Aeronautică Română, cu peste 90 de ani de tradiție în acest domeniu.

Cea de-a noua ediție a celui mai impresionat spectacol aviatic din România, BIAS 2017, care se va desfășura sâmbătă pe Aeroportul Internațional București Băneasa „Aurel Vlaicu”, reunește peste 200 de piloți și parașutiști de elită din mai multe țări și 100 de aeronave civile și militare, potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

BIAS va avea loc sâmbătă, între orele 10,00 și 22,00, iar General Aviation Exhibition, în cadrul căreia producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultraușoare până la business jet-uri, se desfășoară de vineri până sâmbătă.

„BIAS 2017 va fi un spectacol de forță aeriană și precizie matematică, în care așii aviației civile și militare din România, dar și din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol”, se arată în comunicatul Companiei Naționale Aeroporturi București.

Invitații speciali ai acestei ediții a BIAS sunt forțele aeriene ale Turciei, Poloniei, Ungariei, SUA, Greciei, Marii Britanii și Germaniei.

Ediția din acest an a BIAS este dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon. Astfel, spectatorii îi vor putea urmări pe profesioniștii Forțelor Aeriene Române la manșa aeronavelor F-16 Fighting Falcon, MIG 21 Lancer, IAR 99 Șoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, și exercițiile de poliție aeriană și de sprijin pentru desant aerian.

Forțele Aeriene Române vor expune pentru public, pe Aeroportul Băneasa, aeronave MiG 21 LanceR, IAR 99 Șoim, C-27J Spartan, un radar de joasă și medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

La spectacolul aerian vor participa piloții Aeroclubului României — Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de parașutiștii formației Blue Wings, care vor desfășura în aer un drapel tricolor de 400 de metri pătrați.

De asemenea, la BIAS 2017, publicul va putea admira exercițiile executate de piloți ai Companiei Naționale de Transport Aerian — TAROM.

Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul școlii Superioare de Aviație Civilă.

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition este organizat de Compania Națională Aeroporturi București, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO, sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei.

Intrarea publicului la BIAS 2017 este liberă, accesul publicului realizându-se prin Romaero. Organizatorii recomandă utilizarea mijloacele de transport în comun.