Browse By

RoboTEC – o fascinantă competiție între roboți

Concursul Internațional RoboTEC ​(Robot Engineering Contest), aflat la cea de-a III-a ediție​, se va desfășura în perioada 24-26 martie. Acesta este organizat de către Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara​ și companiile din sfera IT&C.

RoboTEC este o competiție de robotică și inteligență artificială, care se adresează elevilor și studenților din România și din alte state, pasionați de acest domeniu.

Participanții au ocazia de a construi, împreună cu echipa, un robot autonom, care trebuie să îndeplinească anumite cerințe, în funcție de categoria la care s-au înscris. Există 4 probe în cadrul cărora roboții pot fi evaluați: Line Follower, Maze, Mini-Sumo și Freestyle.

Anul acesta, s-au înscris 37 de echipe, formate din 81 elevi și studenți și 17 mentori.

Programul desfășurării concursului este următorul:

Vineri, 25.03.2017 – Amfiteatrul K1 al Bibliotecii UPT
16:00 – Deschiderea oficială a proiectului
17:30 – Conferință

Sâmbătă, 26.03.2017 ​ – holul Electro UPT
10:30 – Line Follower
14:30 – Maze, Freestyle, Mini-sumo
18:30 – Premierea

Sunteți invitați să participați alături de concurenți la evenimentele menționate, să îi susțineți, având astfel ocazia să interacționați cu ei și să urmăriți, totodată, mult-așteptatele lupte dintre roboți. Cu siguranță sunt niște momente la care merită să faceți parte din public!

Pentru informații suplimentare, puteți accesa pagina de Facebook https://www.facebook.com/robotec.ac