Browse By

Robert Noyce inventator aniversat de Google la 84 de ani de la nașterea sa

Robert Noyce inventator aniversat de Google la 84 de ani de la nașterea sa

Robert Norton Noyce

În anul 1959, inventatorul Robert Noyce, care ulterior a devenit unul dintre fondatorii companiei Intel, a creat primul circuit integrat planar pe baza de siliciu, dupa ce in prealabil (12 septembrie 1958 – zi celebrata de Texas Instruments) fusese folosit germaniul de catre Jack Kilby. Inventia lui Noyce consta dintr-un circuit electronic complet, aflat în interiorul unui mic cip de siliciu – si a contribuit la revolutionarea industriei semiconductorilor din Silicon Valley.

Aproape toate circuitele integrate fabricate în prezent utilizeaza o forma sau alta din tehnica de productie a lui Noyce, notează Agentia.org

Fapte fascinante despre Robert Noyce
co-inventator al circuitului integrat în 1959.
ROBERT NOYCE
Inventator: Robert Norton Noyce
Robert Noyce photo courtesy Intel Corporation
Criteriul: Co-inventator. Antreprenor.
Data nașterii: 12 Decembrie, 1927 în Burlington, Iowa
Data morții: 3 Iunie 3, 1990 în Austin, Texas
Naționalitate: American

Bob Noyce porecla lui era „primarul din Silicon Valley.” El a fost unul dintre primii oamenii de știință care a lucrat în aceea zonă – cu mult înainte ca extinderea din California să iși câştigat numele de Silicon- şi el a condus două dintre companiile care au avut cel mai mare impact asupra industriei de siliciu: Fairchild Semiconductor şi Intel. El a inventat, de asemenea, cipul integrat, una dintre pietrele de temelie de-a lungul istoriei microprocesoarelor și până la calculatoarele de astăzi.

 • AIM

  salut. Multumim pentru link. AIM

  • oglindadevest

   cu placere

 • Unul din oamenii care ar trebuii pomeniti mai des. Gates and Jobs sunt cunoscuti doar pentru ca au adunat tehnologiile inventate de altii si au creat produse populare.

  • oglindadevest

   acesta este și scopul lui Google Doodle ;)