Browse By

Rezultatele finale Bacalaureat 2011, după contestaţii, afişate astăzi. Vezi rezultatele pe judeţe

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului afişează astăzi rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor făcute de elevii nemulţumiţi de notele primite.

bac 2011 rezultate consteatii, admis, respins

Primele rezultate la bacalaureat au fost afişate duminică, iar luni au fost depuse contestaţiile de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la probele scrise.

Au fost depuse 80.160 de contestaţii. Din totalul acestora, 26.580 au fost la Limba şi literatura română, 25.527 la Matematică, 9.568 la Biologie, 4.978 la Geografie, 3.281 la Istorie, 3.156 la Fizică, iar la limba maternă au contestat notele obţinute 675 de candidaţi, potrivit datelor centralizate la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

REZULTATELE FINALE LA BAC PE JUDEŢE

REZULTATELE FINALE LA BAC PE ŢARĂ

REZULTATELE FINALE LA BAC DUPĂ NUME

Rezultatele finale la examenul de bacalaureat au început să fie anunţate în centrele de evaluare din ţară,judeţul Cluj fiind printre primele care afişează notele obţinute de elevii care au făcut contestaţii la materiile de examen.

În judeţul Prahova351 de contestaţii din totalul de 3.349 depuse de elevii care au absolvit liceele din judeţ au avut ca rezultat creşterea notei, procentul de promovabilitate la nivel judeţean, în urma contestaţiilor, modificându-se „nesemnificativ”.

În judeţul Suceava 934 de note au fost modificate în urma soluţionării contestaţiilor la examenul de bacalaureat, din care doar 327 au crescut, din totalul celor 3.516 contestaţii înregistrate.

În judeţul Botoşanidouă treimi dintre lucrările recorectate în urma contestaţiilor formulate de candidaţii la bacalaureat, respectiv 1.391 de teze, vor rămâne cu notele iniţiale, în timp ce 700 de lucrări vor avea nota modificată, majoritatea notelor fiind mărite.

În judeţul Braşovpromovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu doar un procent după rezolvarea contestaţiilor depuse de unii elevi nemulţumiţi de notele primite iniţial

În judeţul Sălaj doar 192 din cele 659 de contestaţii depuse în urma examenului de bacalaureat au avut ca rezultat modificarea notei iniţiale, iar nouă candidaţi care fuseseră respinşi au reuşit să promoveze examenul, procentul de promovabilitate în judeţ crescând la 59,02.

În judeţul Iaşi promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu 1,2 la sută, ajungând la 43,1 la sută, în urma soluţionării contestaţiilor elevilor.

În judeţul Hunedoara, un număr de 22 de elevi au promovat examenul de bacalaureat după contestaţii, iar alţi doi care promovaseră înainte de contestaţii au fost respinşi după recorectare, promovabilitatea crescând de la 38,36 la sută la 38,72 la sută.

În judeţul Bistriţa-Năsăud promovabilitatea la examenul de bacalaureat în sesiunea iulie 2011 a crescut de la 41,92 la sută cât era înainte de contestaţii, la 44,36 la sută, după rezolvarea acestora.

În judeţul Arad promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu un procent după recorectarea lucrărilor la care notele au fost contestate, ajungând la 37,46 la sută, iar 46 de candidaţi respinşi iniţial au promovat examenul după ce au depus contestaţie.

În judeţul Covasna promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut de la 44,29 la 45,92 la sută, după rezolvarea celor peste 860 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de notele obţinute.

În judeţul Buzău promovabilitatea la examenul la bacalaureat a crescut de la de la 53.20 la 54.28 la sută, după recorectarea celor 1.570 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de notele obţinute.

În judeţul Mureş, un număr de 40 de elevi au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în urma contestaţiilor, procentul de promovabilitate crescând de la 45,56 la 46,31, însă la Grupul Şcolar din Band promovabilitatea a rămas zero.

În judeţul Sibiuun elev a picat examenul de bacalaureat în urma soluţionării contestaţiilor, deşi iniţial era admis, în timp ce alţi 19 candidaţi au reuşit să îl promoveze, după ce au cerut recorectarea unor lucrări.

În judeţul Alba, un număr de 59 de elevi au promovat bacalaureatul după contestaţii, iar procentul de promovabilitate a crescut, în judeţ, de la 38,45 la 39,79.

În judeţul Dâmboviţaun număr de 28 de elevi au promovat examenul de bacalaureat după contestaţii, însă printre aceştia nu se află niciunul dintre cei zece absolvenţi ai Grupului Şcolar Auto din Târgovişte care au contestat rezultatele, la aceasta unitate toţi cei 124 de candidaţi fiind respinşi.

În judeţul Dolj, un număr de 75 de elevi care au contestat notele pe care le-au obţinut la probele scrise ale bacalaureatului, au reuşi să promoveze examenul după recorectarea lucrărilor, în timp ce 71 de absolvenţi au primit note mai mici.

În judeţul Brăilapromovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu mai puţin de jumătate de procent, după rezolvarea contestaţiilor, ajungând la 56,34 la sută.

În judeţul Harghitapromovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut de la 64,03 la 67,41 la sută, după rezolvarea celor 1.295 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de notele obţinute.

În judeţul Vâlceapromovabilitatea la bacalaureat a crescut de la 55,88 la 59,21 la sută după contestaţii.

În judeţul Argeşpromovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu mai puţin de un procent, ajungând la 37,14 la sută, după rezolvarea contestaţiilor.

În judeţul Vasluipromovabilitatea la bacalaureat a crescut de la 55,88 la 59,21 la sută după contestaţii.

În judeţul Bihor, un număr de 117 elevi au promovat examenul de bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea crescând de la 50,38 la sută la 52,08 la sută.

În judeţul Giurgiupromovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape un procent după rezolvarea contestaţiilor, ajungând la 39,84 la sută.

În judeţul Ialomiţapromovabilitatea a crescut de la 40,2 la 41,09 la sută, după reevaluarea lucrărilor în urma celor 941 de contestaţii depuse de elevi.

În 2010 fuseseră înregistrate aproximativ 43.000 de contestaţii la nivel naţional.

Potrivit rezultatelor înainte de contestaţii, doar unul din doi elevi a promovat bacalaureatul în acest an, multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au promovat este mult mai mic faţă de anul trecut. Rezultatele indică cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani.