Browse By

Rezultate bacalaureat 2011: Eleva de 10, „prea ciudată pentru a trăi, prea preţioasă pentru a muri”

Nadina Zănoagă, absolventă a Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca este printre primii 65 de elevi din ţară. Ea a reuşit să ia bacalaureatul cu media 10 şi se pregăteşte acum de admitere la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj.

Nadina Zănoagă

Nadina Zănoagă, absolventă a Liceului Teoretic "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca este printre primii 65 de elevi din ţară.

Nadina se descrie pe blogul personal ca fiind „Too weird to live, too rare to die” (Prea ciudată pentru a trăi, prea preţioasă pentru a muri). În timpul liber, eleva scrie şi face fotografii.

A terminat liceul cu media 9,70 şi spune că a reuşit să ia 10 la bacalaureat pentru că a învăţat.

„Am reuşit prin efort susţinut, muncă, dedicare, dar în primul rând efort. Nu mi s-a părut greu, la română, la istorie se puteau face. La geografie a fost un grad mai ridicat de dificultate, erau câteva întrebări, dar se puteau face. Cred că au fost rezultate slabe din delăsare, lipsă de pregătire, tensiunea mare. Se putea lua uşor dacă se învăţa constant. Nu a fost greu, cel puţin la filologie”, a declarat pentruREALITATEA.NET, Nadina Zănoagă, absolventă a Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” din Cluj.

Totuşi absolventa de liceu crede că Ministerul Educaţiei ar trebui să schimbe câte ceva la bacalaureat.

„Ar trebui să facă subiecte diferenţiate. De exemplu, pentru cei de la grupurile şcolare, pentru cei de la fără frecvenţă au fost subiecte grele pentru că erau la nivel de liceu”, a spus eleva de nota 10.

Deşi ar fi admisă fără probleme la orice universitate din lume, eleva a ales să rămână în România.

„Am de ales între Litere şi Istorie din cadrul Universităţii „Babeş -Bolyai” din Cluj. Am emoţii pentru că e ceva nou. Am ales o universitate din ţară pentru că nu vreau să fiu ca toţi ceilalţi care pleacă, vreau să rămân, să îmi susţin ţara mai ales în perioada asta. Şi după ce termin am să rămân tot aici”.

Despre intenţia ministrului Funeriu de-a o felicita personal, eleva spune că se încearcă acoperirea rezultatelor dezastroase de la bacalaureat.

„Cred că e o strategie de marketing. A fost o promovabilitate scăzută şi atunci scot în faţa victoriile. Mi se pare exagerat”, a declarat eleva.