Browse By

Rezultate Bacalaureat 2011: Cum a luat un elev din Capitală nota 10 pe linie VEZI INTERVIU

Rezultate excelente la Bacalaureat 2011 pentru un elev din Capitală. A terminat Colegiul Naţional „Tudor Vianu” cu media 9,98, este olimpic la fizică şi chimie şi a fost admis deja la o universitate din Germania. Răzvan Andrei Stoica spune că a reuşit să ia nota 10 la toate probele de la prima sesiune de Bacalaureat 2011 pentru că a fost relaxat şi s-a concentrat în timpul examenelor.

Răzvan Andrei Stoica

Răzvan Andrei Stoica

Răzvan Andrei Stoica recunoaşte că subiectele de la bacalaureat au fost dificile, dar crede că s-a descurcat pentru că a fost foarte relaxat.

„Pur şi simplu am reuşit. Nu am avut un scop să iau o anumită notă. Am mers pentru mine. Nu îmi trebuia pentru admitere. Nu mă aşteptam la această notă. Pentru că nu se cerea la facultate am fost foarte relaxat. Plus că ştiam că la matematică şi fizică că o să iau o notă bună. La română a fost o provocare, deşi şi la fizică şi matematică au fost destul de grele, mai ales ultimele puncte. Trebuia să ai răbdare şi concentrare”, a declarat Răzvan Andrei Stoica, absolvent al Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.

Cât despre rezultatele de la bacalaureat 2011 Răzvan crede elevii au avut probleme din cauza emoţiilor şi a lipsei de concentrare din timpul examenelor.


Elevul de 10 spune că nu îl impresionează ceremoniile pe care ministrul Funeriu le-a anunţat pentru ca să-i felicite personal.

„M-aş bucura dacă s-ar implica mai mult în învăţământ şi să lase deoparte ceremoniile. Să fie îndreptat mai mult spre interesul comun. Ceremoniile nu prea mai contează acum după ce a trecut tot”, a spus elevul de nota 10.
Elevul crede că ministerul mai are mult de lucru pentru a schimba anumite lucruri din învătământ. „Sunt multe puncte. De exemplu, mi se pare că selecţia ar trebui să înceapă din clasa a 11-a. Să îţi alegi materiile şi să înveţi ce te interesează”, a declarat Răzvan  Andrei Stoica, absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vianu”.

Răzvan a fost admis la Jacobs University din Bremen, Germania. Pentru a intra aici a fost nevoit să susţină câteva teste destul de dificile.

„Examenele la fizică şi matematică sunt dificile şi la ei, dar testele de engleză sunt la nivelul clasei a VIII-a. La noi se pune accent pe memorie mai mult decât pe creativitate, la limba română de exemplu, în rest ale lor sunt mai grele. Eşti presat de timp”, a spus Răzvan.

Elevul de nota 10 spune că probabil nu va reveni în România dacă îşi va găsi un loc de muncă în Germania după finalizarea studiilor.

„Nu ştiu să văd ce va fi atunci. O să cântăresc, dacă o să am din ce să aleg acolo probabil că voi rămâne acolo, dacă nu voi reveni în România. Nu am ceva cu sistemul de învăţământ din România, am ales o facultate de acolo pentru că nu am crezut în oportunităţile de după facultatea din România”, a declarat pentruREALITATEA.NET, Răzvan Andrei Stoica.