Browse By

Revelion 2012 Galați, fără spectacole și fără focuri de artificii

Revelion 2012 Galați

Revelion 2012 Galați

Revelionul 2012 din Galați nu avea din păcate, autorităţile locale au reuşit, anul acesta, de Revelion, o contra-performanţă istorică: pentru prima dată de Revoluţie încoace, la cumpăna dintre ani nu vor fi organizate spectacole publice şi nici măcar un banal foc de artificii.

Nici la revelioanele organizate de restaurantele gălăţene nu va fi cine ştie ce programe artistice. Cu câteva excepţii, greul îl vor duce DJ-ii cu laptopuri. Nicio vedetă de anvergură nu va cânta la Galaţi de Revelion

Explicaţia celor de la Primărie, cum că nu s-au găsit fonduri din cauza crizei, este contrazisă lejer de faptul că, de Sărbătorile Galaţiului (adică acum circa o lună), au fost bani pentru mai multe spectacole şi pentru artificii. Cum între timp nu s-a întâmplat nicio catastrofă financiară planetară, nu rămâne decât să constatăm că edilii au planificat de la bun început această situaţie nu tocmai plăcută pentru gălăţeni.

Cine vrea să se distreze la trecerea dintre ani o poate face, deci, doar ăn zona privată: la restaurant, în familie, cu artiştii de la TV şi/sau cu artificiile cumpărate ilegal de la colţul străzii.

Din nefericire, nici la revelionele organizate de restaurante şi cluburi nu vor fi prea mulţi artişti.

La Galaţi, doar în trei locuri s-au anunţat programe artistice live: la Havana (unde cântă Nicu Paleru şi Emilia Ghinescu), la Didona B (la Şendreni – artişti nenominalizaţi) şi la StillExpert (unde cântă Aurică Totolici). În rest, muzică de DJ, cei mai mulţi dintre aceştia necunoscuţi. Excepţie face clubul Divino, unde va fi petrecere cu DJ-ii de la „Lucky Man Project”.

Oarecum suprinzător, singurii artişti de talie naţională care ajung în judeţul Galaţi vor cânta la un club privat din Tecuci: Ballroom Andra. Aici, programul artistic va fi susţinut de Daniel Iordăchioaie şi Mioara Velicu, împreună cu trupa Romantic.

Nici primăria din Tecuci nu a organizat spectacole sau focuri de artificii de Anul Nou. În schimb, după câte ne-a spus primarul Eduard Finkelstain, tecucenii s-au putut bucura de Crăciun de acest tip de distracţie.