Browse By

Reguli pentru o casa mereu curata

produse cif si domestos

In decursul unei zile de lucru, fiecare trebuie sa desfasoare diverse activitati, unele de placere, altele de nevoie. De multe ori acestea pot deveni coplesitoare si alegem sa le amanam daca avem aceasta posibilitate. Destul de greu de amanat este insa realizarea curateniei in locuinta pentru un timp prea indelungat, de altfel nici nu este recomandat acest lucru.

Cand incepem derularea acestei activitati totusi ne dorim sa terminam cat mai repede. Putem face si asta desigur, insa la ce nivel vom realiza curatenia? Nu este de preferat sa ne implicam cu responsabilitate in aceasta sarcina astfel ca la final sa avem o casa perfect curata, pe care sa o mentinem asa pentru cat mai mult timp?

Intotdeauna trebuie sa ne punem in data o lista de reguli de respectat daca vrem ca totul sa decurga cat mai bine, sa terminam curatenia rapid si eficient.

Reguli simple de respectat pentru o casa mereu impecabila

Efectuarea curateniei generale o singura data, dar eficient

Daca ne dorim cu adevarat sa ne eficientizam timpul, trebuie sa facem fiecare clipa sa conteze. Ce inseamna asta? Este de preferat sa nu fie necesar sa revenim cu aspiratorul prin locurile prin care am trecut deja – deci atentie sporita. Nici sa ne apucam de mai multe lucruri deodata nu este bine. Dupa ce finalizam operatiunea aspirarea camerei, urmeaza sa aducem acele produse profesionale de curatenie pe care le utilizam dupa nevoie. Este de preferat pentru a nu le cauta apoi prin casa, pentru ca nu mai stim pe unde le-am lasat.

Utilizarea unor ustensile si produse corespunzatoare activitatilor intreprinse

Fara indoiala ca este unul dintre sfaturile cele mai potrivite de care am putea beneficia. Atunci cand il punem si in aplicare, ne simplificam considerabil sarcina, eficientizandu-ne si timpul. Avem nevoie, inainte de toate, de un spatiu de depozitare pe masura – ca de exemplu un raft. Folositor in acest sens se va dovedi suportul respectiv pentru ca il vom putea lua dupa noi fara efort. Probabil stii ce inseamna sa mergi in debara de fiecare data cand ai nevoie de o solutie si cand te-ai intors sa iti dai seama ca ai uitat ceva. Te obisnuiesti destul de repede cu aceasta alternativa.

Stergerea prafului de sus in jos

Crezi sau nu, legea gravitatiei se aplica si in cazul particulelor de praf. Iti dai seama ca nu te poti insela mai mult de atat atunci cand incepi sa stergi praful in directia gresita. Munca ta va fi cu mult mai usurata daca incepi sa stergi rafturile de sus in jos si nu invers.

Curatarea spatiilor ce nu necesita ingrijire pentru ca deja sunt igienizate

Cand vine vorba despre suprafetele verticale, ai in vedere ca acestea nu trebuie curatate decat din cand in cand pentru ca pe acestea nu se aseaza praful la fel ca in cazul celor orizontale. De asemenea, in general murdaria care se depune pe suporturi sau suprafetele aflate la inaltime consta in cateva amprente sau particule de praf ici colo, deci poti sa cureti spatiile mai rar.

Ai in vedere aceste reguli de curatenie si vei vedea ca munca ta va fi vizibil simplificata. De asemenea, nu uita sa optezi pentru produse profesionale de curatenie pentru a evita depunerea unui efort inutil in acest scop.