Browse By

Record LIBERTY PARADE 2011: peste 80.000 de participanţi!

Record LIBERTY PARADE 2011: peste 80.000 de participanţi!

Record LIBERTY PARADE 2011: peste 80.000 de participanţi!

Zeci de mii de tineri au invadat noaptea trecută sudul litoralului pentru a se distra „la maxim”, la cel mai mare eveniment house al anului, Liberty Parade, aflat la a zecea ediţie.

O caravană de camioane pline cu DJ, dar şi mii de tineri, au străbătut toate staţiunile, începând de la Olimp, pentru ca în final centrul distracţiei să se mute pe plaja dintre Saturn şi Venus, la Arena Liberty Parade.

Intrarea a fost liberă, însă tinerii au fost verificaţi la sânge de către puzderia de agenţi ai unei firme de securitate. Aşa se face că, din start, doi tineri, asupra cărora s-au găsit 20 grame de haşiş, au fost preluaţi urgent de poliţişti şi s-au ales cu dosar penal pentru consum de stupefiante.

Sharam: „A fost o seară perfectă!”

Pe scena lungă de 20 metri, înconjurată de 220 ecrane luminoase, au concertat DJ de renume în frunte cu Sharam.

“A fost o seară perfectă! Aş compara această experienţă cu un adevărat paradis”, acestea au fost cuvintele lui Sharam, invitatul  special al Liberty Parade 2011, eveniment ce a sărbătorit ieri al zecelea an de distracţie fără limite.

Peste 80.000 de inimi au pulsat frenetic în ritmuri electrizante, preţ de 12 ore.
„Este un eveniment imens, sunt impresionat de numărul extrem de mare de oameni şi de entuziasmul cu care mi-au răspuns la fiecare nou beat”, a declarat Sharam.

Stilul progresiv – house, mixat de fostul membru al trupei Deep Dish, i-a încântat pe cunoscători, cei mai mulţi dintre ei fiind prezenţi la fiecare ediţie a Liberty Parade. Noii veniţi, păreau în extaz, „e supeeer, e prima dată când vin aici, o să vin şi la anul”.

Cea mai frumoasă ediţie

Aproape 60.000 de tineri, vopsiţi pe faţă, cu peruci pestriţe, ochelari de diverse forme, au agitate dozele de bere sau de energizante şi au dansat neîntrerupt timp de 15 ore, până în zorii zilei. “Am fost şi în anii trecuţi şi vă pot spune că aceasta a fost cea mai frumoasă, cea mai bine organizată”, a comentat o tânără din Bucureşti. Poate a contat şi faptul că aproape 200 de jandarmi , poliţişti şi agenţi de pază privaţi au stat cu ochii pe petrecăreţi, atât în Arena Liberty Parade, mare cât un stadion de fotbal, cât şi pe drumul de 1,7 km care leagă Saturn de Venus.

Dimineaţă s-a făcut bilanţul „micilor probleme constatate de forţele de ordine”. La spitalul din Mangalia au ajuns doar 7 tineri cu diverse traumatisme minore, „obţinute de la agenţii de ordine” după ce s-au împins să forţeze sau să sară gardurile spre scenă”. Niciunul nu a rămas internat. În plus, a fost găsită o maşină cu geamurile sparte din care se furase un laptop.

Tinerii au oprit trenul în Saturn

În staţiunea Saturn nu mai era niciun loc de parcare. La prânz, încă mai erau autoturisme abandonate în boscheţi, ocupanţii dormeau obosiţi pe plajă. De furcă au avut şi poliţiştii de la transporturi, dar s-au descurcat în final pentru că „ştiam din anii trecuţi că aşa se va întâmpla”. Mai exact, ieri la 18.35, trenul spre Mangalia, s-a oprit în dreptul staţiunii Saturn. „Trenul s-a oprit brusc în Saturn după ce tinerii care vin la Liberty Parade au tras semnalul de alarmă şi peste 1.500 de persoane s-au revărsat în fugă pe şoseaua naţională, alergând spre plajă „spune un poliţist, !pe cine să mai amendezi?”.

FOTO: RADIO 21

IMNUL LIBERTY PARADE 2011