Browse By

PSD l-a exclus pe Mircea Geoană din partid

Mircea Geoană

Mircea Geoană

Cererea de înlocuire a lui Geonă este depusă la Senat, nu au reușit încă să introducă solicitarea pe ordinea de zi a Senatului, nu există excluderea președintelui senatului în lege decât doar prin revocarea sa.

În continuare partidul PSD îl susține pe Titus Corlățean la șefia senatului.


Scandalul „sancţionarea lui Mircea Geoană” a marcat noi tensiuni. Ieri, Mircea Geoană a fost invitat de către Comisia de Integritate a partidului la ora 14 şi 15 pentru a da explicaţii în privinţa acuzelor care i se aduc. Dar, Comisia s-a întrunit la ora 13, hotărând cu o largă majoritate ,excluderea lui Geoană din partid. Necorelarea dintre cele două acţiuni a fost explicată de preşedintele comisiei, senatorul Dan Şova, care a motivat că Mircea Geoană nu a confirmat prezenţa sa la audieri.  Şova a declarat că în scrisoarea trimisă lui Geoană s-a cerut confirmarea prezenţei sale la comisie, deşi în scrisoare nu există solicitarea acestei confirmări.

Senatorul Şova a confirmat pentru Jurnalul Naţional că această solicitare a fost făcută telefonic de la secretariatul Comisiei de Integritate, dar de la cabinetul preşedintelui Senatului se neagă că ar fi existat o astfel de convorbire telefonică.

Propunerea comisiei pentru excluderea lui Geoană din PSD va fi dezbătută de Comitetului Executiv al PSD şi poate fi contestată ulterior în Congresul PSD. Victor Ponta a anunţat recent că o reuniune a Cex va fi programată pentru sfârşitul acestei luni.

Într-o declaraţie de presă, susţinută la sediul Senatului la ora 12, Mircea Geoană a acuzat conducerea partidului că îi înscenează excluderea pe motive nereale, adevărata motivaţie a celor din PSD fiind capitalizarea de imagine prin vizita în SUA, în condiţiile în care şi preşedintele PSD, Victor Ponta, împreună cu liderul PNL, Crin Antonescu, ar fi încercat să îşi organizeze o astfel de vizită în SUA, scriu jurnaliştii. „Excluderea mea ar fi un abuz de putere din partea unui preşedinte insuficient de matur politic pentru a conduce un partid atât de mare şi de complicat. Este un abuz al unui preşedinte nesigur, nu o sancţiune a întregului partid la adresa mea”, acuza Mircea Geoană, precizând că se va prezenta la Comisia de Integritate.

„Geoană, executat ca la Partidul Comunist”, titrează Adevărul. Comisia de Integritate a PSD a votat, ieri, excluderea lui Mircea Geoană din partid. Şedinţa a avut loc fără audierea acuzatului. Propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din PSD a fost adoptată, ieri, de Comisia de integritate a partidului cu 43 de voturi „pentru” şi cinci împotrivă, consemnează Adevărul, prezentând cronologia desfăşurării evenimentelor.

Jurnaliştii prezintă  şi facsimilul invitaţiei care i-a fost adresată lui Mircea Geoană, care declara la ieşirea din sediu că nu a putut să se apere în faţa colegilor. „Sunt absolut consternat de situaţia creată! Am constatat că şedinţa comisiei deja se epuizase. Domnul Şova mi-a zis că nu mai poate să convoace colegii, deşi erau aici, în sediu”.

Iritat că presa zilei îl scoate pe Geoană victima comisiei PSD, Ponta a ieşit la rampă pentru a reclama atmosfera creată în jurul unei acţiuni, considerate de el „normale”, notează Evenimentul Zilei. „Am luat act de decizia comisiei şi mâine, la BPN, o vom discuta. Era nevoie de această Comisie de Integritate, unde nu sunt lideri politici, ci oameni din partid, care nu erau direct implicaţi”, a spus Ponta, la RTV.

  • Americanii i-au promis lui Geoana ca cel mai bine clasat in sondaje ca fi candidatul la prezidentiale. El a prins aripi iar Ponta vrea sa i le taie pentru ca are intelegere cu Crin. Politica de bucuresti :-)