Browse By

Protestatarii aruncă cu doze de Pepsi spre poliție în timpul demonstrațiilor de Ziua Muncii

Un protest de Ziua Muncii din Portland a fost oprit după ce demonstranții au aruncat cu doze pline de Pepsi spre ofițeri de poliţie, pentru că unul a lovit un medic, potrivit poliției din orașul american.

Luni, în timp ce raliul pro-forței de muncă, anti-Trump din Oregon a coborât în violență, poliția din Portland a scris că demonstranții începuseră să arunce obiecte, inclusiv doze pline de Pepsi spre ofițeri.

La scurt timp după ce permisul de protest a fost revocat și poliția s-a mutat pentru a-l închide. Trei persoane au fost arestate. La începutul zilei, poliția ignorase un protestatar care oferea o doză de Pepsi.

Utilizarea Pepsi de către protestatari a fost legată de mass-media socială în recentul spot ridiculizată pentru băutură în care a arătat că modelul Kendall Jenner a dezamorsat un moment tensionat la o demonstrație, dându-i un Pepsi unui ofițer de poliție. Pepsi a îndepărtat spotul în aprilie după ce a fost acuzat că a cooptat imaginile mișcărilor de protest pentru a vinde doza.

Spotul video

Cel puțin trei persoane au fost arestate la mitingul din Portland, după ce anarhiștii au distrus o mașină de poliție, au deteriorat ferestrele și proprietățile, au început focuri pe străzi și au atacat ofițeri, potrivit poliției.

Poliția a declarat că permisul de protest a fost anulat „din cauza numeroaselor incidente de proiectile aruncate, dispozitive incendiare și alte condiții nesigure”. Nu au fost raportați răniți grav.