Browse By

Programul de facturare – o soluție eficientă pentru afacerea ta

Orice schimbare aduce cu sine și nevoia de adaptare la noi cerințe. De la această regulă nu face excepție nici “lumea facturilor”. Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, la 01.01.2007 și modificarea articolului 155 din Codul Fiscal, au apărut și noi variante de facturare, dintre care cea mai eficientă se dovedește a fi programul de facturare.

Deși este o metodă din ce in ce mai utilizată de către firme și de către Persoanele Fizice Autorizate, în varianta online sau offline, există totuși unele provocări cărora trebuie să le facem față atunci când vrem să alegem programul de facturare potrivit pentru o afacere. În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un astfel de program.

Un prim aspect care trebuie avut în vedere atunci când aveți de făcut o astfel de alegere sunt condițiile de utilizare. Majoritatea site-urilor oferă posibilitatea testării gratuite a programului de facturare în termen de 30 de zile. Acest lucru este extrem de benefic deoarece permite utilizatorului să își dea seama dacă acest tip de opțiune i se potrivește sau nu. Este bine de asemenea să vă informați și asupra taxei de achiziționare a programului, dacă este vorba de unul offline, respectiv asupra taxei de utilizare dacă este vorba de unul online.

Al doilea aspect de care trebuie sa țineți cont este diversitatea opțiunilor care vi se oferă. Pe lângă facturi simple, este necesară de multe ori și emiterea unor documente ca bonurile fiscale, chitanțele, avizele etc. De aceea un program care permite efectuarea operațiunilor complete de emitere a documentelor este de preferat. De asemenea, posibilitatea de a avea diverse rapoarte, fișe, jurnale de vânzări etc. în același program prezintă un mare avantaj.

Al treilea aspect pe care trebuie sa îl aveți în vedere este interfața utilizatorului. Orice utilizator caută un program ușor de folosit, cu setări cât mai intuitive. Posibilitatea de pliere la modul personal de lucru, precum și existența unor clipuri demonstrative sau al unor manuale de utilizare, care să vină în sprijinul utilizatorului reprezintă de asemenea un mare avantaj. De asemenea o interfață care prezintă rubrici clare, concise și care permit utilizatorului înțelegerea rapidă a programului, sunt recomandabile.

Nu mai puțin importantă, ci chiar indispensabilă este confidențialitatea datelor, precum și posibilitatea de a rămâne păstrate în program, pentru ca utilizatorul să nu fie nevoit să completeze de fiecare dată același set de informații pentru un client.

Având în vedere, aspectele importante prezentate mai sus, o soluție recomandabilă este geniusfacturare.ro. Genius Facturare este un program complet, dar și ușor de utilizat, care prezintă o serie de avantaje. Pentru început, programul de facturare se poate descărca gratuit sub forma de trial, pentru 30 de zile. După perioada de testare, acesta poate fi achiziționat pentru 99 lei + TVA/viață.

Avantajele Genius Facturare sunt:
●      30 ZILE GRATUIT, COMPLET FUNCȚIONAL
●      Emitere Facturi
●      Personalizare Factură cu logoul dvs propriu
●      Emitere Facturi Proforme
●      Emitere Avize
●      Emitere Chitanțe
●      Emitere Chitanțe manuale
●      Chitanțe generate automat pe baza unei facturi
●      Facturi generate automat din factura proforma
●      Facturi generate automat pe baza avizului / avizelor de însoțire a mărfii
●      Facturi în alte monezi
●      Posibilitatea modificării unui document greșit
●      Posibilitatea anulării unui document greșit
●      Preluare automată curs BNR
●      Rapoarte venituri
●      Rapoarte clienți
●      Rapoarte încasări
●      Situație partener detaliată
●      Rapoarte facturi anulate
●      Nomenclator clienți, produse
●      Opțiune introducere prețuri cu TVA / fără TVA
●      Opțiune export documente în PDF, Word
●      Opțiune preluare date clienți (parteneri) direct de pe internet după cod fiscal
●      Suport case de marcat DATECS

Așadar, schimbarea s-a produs în direcția simplificării și a dinamizării procesului de facturare, prin programe ca Genius Facturare, iar cei mai buni martori în acest sens sunt recenziile clienților mulțumiți de pe pagina principală.