Browse By

Primul spectacol Cirque du Soleil în România: Saltimbanco

Cea mai mare trupă de circ din lume, Cirque du Soleil, a susţinut un minunat spectacol în România, din 8 şi până în 12 februarie. Evenimentul a avut loc la Romexpo Bucureşti.

Cirque du Soleil a ales să prezinte în România cel mai longeviv spectacol, prezentat din anul 1992, Saltimbanco. Acesta a fost prezentat în faţa a peste 11,5 milioane de fani din Europa, America de Nord, America de Sus, Australia, Japonia, Noua Zeelandă.

Saltimbanco, primul spectacol Cirque du Soleil în România

Saltimbanco, primul spectacol Cirque du Soleil în România

Cu o distribuţie de 50 de artişti de mare calibru, provenind din 20 de ţări diferite, atât reprezentaţiile solo, cât şi coregrafiile de grup din Saltimbanco constituie momente unice, uluitoare de acrobaţie şi, în acelaşi timp, demonstraţii incredibile de forţă.

Preţul biletelor la marele spectacol a fost cuprins între 120 şi 440 de lei.

Video

Cirque du Soleil de-a lungul timpului

Scurt istoric: Ideea minunată a Cirque du Soleil a prins contur în anul 1980, înfiinţată de o trupă de teatru, la Baie-Saint-Paul. Fondatorul principal a fost Guy Laliberté.

În anul 1984, în timpul unui festival din Quebec, Guy Laliberté a convins organizatorii să introducă în program un spectacol oferit de trupa Cirque du Soleil.

Performanţele trupei nu au încetat de atunci ci, din contră, au fost perfecţionate, impresionând tot mai mult cu fiecare spectacol susţinut.

Compania are în prezent 5.000 de angajaţi, peste 1.300 fiind artişti din aproape 50 de ţări diferite.

Cartierul general al Cirque du Soleil Internaţional este la Montreal, Canada.

Români în trupa Cirque du Soleil

Din trupa Cirque du Soleil fac parte chiar şi câţiva români. Anul acesta, trupa Ballance, finalistă în emisiunea „Românii au talent”, a semnat un contract cu Cirque du Soleil.

Cei doi băieţi, Constantin Ciobotaru şi Dan Florin Tăzlăuanu, au fost deja în Montreal pentru antrenamente, iar din aprilie pleacă împreună cu trupa Saltimbanco în turneu prin Cairo, Liban cu programul Cirque du Soleil.

Trupa Ballance din România a semnat un contract cu Cirque du Soleil

Trupa Ballance din România a semnat un contract cu Cirque du Soleil

Numărul cumparat de Cirque du Soleil este compus din cele trei super momente pe care trupa Ballance le-a prezentat la prima ediţie a emisiunii „Românii au talent”.