Browse By

Primele carduri cu afişaj din România, de la MasterCard şi Credit Europe Bank

MasterCard şi Credit Europe Bank au lansat primul card cu afişaj din ţara noastră, card ce permite un nivel mai ridicat de control. Cardul se numeşte Credit Europe Net.

Persoanele care deţin astfel de carduri pot efectua tranzacţii online într-un mod simplu. Fiecare card are un ecran mic şi unul sau mai multe butoane sensibile la atingere, pe care utilizatorul le poate folosi pentru a genera informaţie pe afişaj.

Primul card cu afişaj din România

Primul card cu afişaj din România

Un mare avantaj al cardurilor Credit Europe Bank este securitatea de unnivel ridicat. În momentul în care cineva doreşte să folosească un card, alege o parolă, afişată o singură dată. Parola este apoi folosită pentru a adăuga un nivel de securitate suplimentar procedurii de autentificare pentru tranzacţiile online. În plus, parola este valabilă pentru o singură utilizare pentru a proteja posesorul în cazul în care acesta pierde cardul sau îi este furat.

Conform cercetărilor de piaţă, 57% dintre posesorii de carduri de debit ar folosi mai des un card cu funcţia de afişare al soldului. Cardul Credit Europe Net are această funcţie, fără costuri suplimentare, venind în ajutorul oamenilor.

Doi ani de cercetări

MasterCard a cercetat de doi ani funcţionalitatea cardului cu afişaj iar acum consideră că a ajuns la momentul în care poate fi utilizat. „Această nouă tehnologie oferă un nivel complet nou de interactivitate între utilizator şi emitent, aducând beneficii semnificative amândurora”, a declarat Fikret Ates, Head of Added Value Solutions la MasterCard.

De asemenea, viitoare carduri cu display vor susţine o serie de funcţii folositoare, susţine MasterCard. Astfel, funcţii ca generarea parolei dinamice, afişarea soldului, totalul punctelor de loialitate, lista tranzacţiilor recente, actualizarea limitei de credit/cheltuială şi suma tranzacţiei curente, informaţii de transit ticketing, mesaje de marketing transmise de emiţător vor fi doar câteva dintre serviciile oferite de viitoarele carduri.

Credit Europe Bank în România

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, Credit Europe Bank România are aproape de 500.000 de clienţi persoane fizice şi IMM-uri şi corporaţii, deţinând o reţea de 77 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru.

MasterCard, una dintre cele mai mari companii globale de plăţi şi tehnologie