Browse By

Prietenii Parcului IOR: Victorie împotriva construirii săli polivalente

Grupul de acțiune Prietenii Parcului IOR anunță că a luat la cunoștință faptul că Primăria sectorului 3 dorește să renunțe la planul construirii unei săli polivalente în interiorul parcului IOR. Știm însă că hotărârea de adoptare a investiției și a PUD-ului pentru respectiva construcție nu se vor anula printr-un comunicat pus pe un site. Așteptăm și hotărârea Consiliului Local care să oprească definitiv acest proiect și continuăm demersurile noastre pe plan juridic în contencios administrativ.

Cauzele protestului nostru civic anunțat de Prietenii Parcului IOR nu dispar odată cu acest anunț al Primăriei. Dorim să fie oprită betonarea spațiilor verzi, dorim transparență cu privire la contractele de întreținere a parcului și costurilor acestora, dorim să existe consultare publică reală în ceea ce privește proiectele edilitare aferente. Dorim reintegrarea în Parcul IOR a celor 12 hectare retrocedate ilegal, ecologizarea periodică a acestei zone!

De asemenea dorim ca Primăria Sectorului 3 să demareze un program de revitalizare a unităților culturale de cartier, care în prezent se află în stare de degradare: Cinema Gloria și Teatrul de vară din parcul Titanii. Considerăm că modernizarea acestora constituie alternativa eficientă la proiectul megalomanic de construcție a unei săli polivalente în mijlocul parcului.

Mulțumim tuturor ce s-au alăturat demersului nostru civic, mulțumim grupului civic ”Cetățean Sector 3”, mulțumim presei care a fost alături de noi!

Vă așteptăm sâmbăta la ora 12 pe deal pentru a ne cunoaște și sărbători această primă victorie.

De asemenea vrem să transmitem un mesaj de încurajare pentru alte grupuri care lupta pentru protejarea spațiului verde din oraș. Victoria noastră este un semnal pozitiv că se poate. Și e necesar ca lumea să afle că suntem din ce în ce mai mulți, cei care protejam cetățenii de abuzuri.

Ne întâlnim sâmbătă!