Browse By

Preşedintele Yemen, era să fie asasinat

Preşedintele Yemen, era să fie asasinat

Preşedintele Yemen, era să fie asasinat

Liderul contestat de la Sanaa a fost rănit în atacul dat de opoziţie asupra reşedinţei rezidenţiale. Preşedintele yemenit Ali Abdallah Saleh şi premierul său Ali Mohamed Moujawar au fost răniţi, ieri, în urma unui tir de obuze care a vizat palatul prezidenţial din Sanaa.

Asaltul a survenit după ce trupele guvernamentale au atacat la rândul lor reşedinţa unui lider tribal ostil guvernului. „Preşedintele Saleh a fost uşor lovit la cap”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Congresului Popular General, partidul aflat la putere. În atac şi-au mai pierdut viaţa patru ofiţeri ai Gărzii Republicane.

Confruntări armate în Sanaa

După o scurtă perioadă de acalmie , capitala yemenită a fost, ieri, teatrul celor mai violente confruntări de la criza provocată de refuzul preşedintelui Saleh de a semna acordul de tranziţie propus de monarhiile din Golf. Lupte grele s-au dat între forţele guvernamentale şi susţinători ai liderului tribal Sadek-Ahmar. După o scurtă perioadă de linişte, confruntări violente cu arme grele au iz­­­bucnit în jurul complexului Hassabah, unde se află un alt şef tribal, Hached Sadek Al-Ahmar şi Palatul Prezidenţial.

Mai mult pe Hotnews.ro