Browse By

Premierul Emil Boc: Peste 350 de mii de noi contracte de muncă într-o lună

Declaratii de Premierul Emil Boc Ministerul Muncii

Premierul Emil Boc prezintă o sinteză a activităţii guvernamentale de combatere a muncii la negru, în urma modificării codului muncii, pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea. Potrivit primului- ministru, creşterea numărului de contracte de muncă este efectul controalelor şi a noii legislaţii a muncii.
Din discursul lui Emil Boc:
„În intervalul 1 mai-1 iunie s-au înregistrat 353.339 de noi contracte de muncă. 68 la sută sunt pe durată nedeterminată.”

„În ultima perioadă s-au realizat 11.128 de controale în activitatea firmelor. S-au aplicat amenzi de peste 14 milioane de lei pentru neregulile întâlnite.”

„Există 6.315.381 de contracte de muncă active astăzi în România. Este cel mai mare număr de contracte de muncă din 2008 încoace, de când există registrul electronic de evidenţă a salariaţilor. Am depăşit numărul de salariaţi din 2008, an de dinainte de declanşarea crizei şi recesiunii. Afirmaţia potrivit căreia România a ieşit din recesiune este confirmată de creşterea numărului de contracte de muncă.”

„Începând cu 2011, odată cu cele două semestre de creştere economică, am ajuns şi la creşterea numărului de contracte de muncă peste numărul din 2008”

„Cele mai multe contracte de muncă sunt în judeţele Bucureşti, Constanţa, Braşov, Timiş, Cluj, Prahova”
„Cele mai multe contracte noi de muncă sunt în în industria prelucrătoare”
„Atunci când se doreşte se pot face locuri de muncă”

„Faptul că România a ieşit din recesiune este confirmat şi de scăderea numărului de şomeri. Asta nu înseamnă că s-a schimbat brusc şi nivelul de trai. Creşterea economică o vor simţi românii şi în buzunare din 2012. Suntem însă pe drumul cel bun al revenirii”
„Rata şomajului este de 4,97%, mai mică decât în aprilie”

„Am plecat de la 4,2 rata şomajului în ianuarie 2008 şi am ajuns la un vârf în martie-aprilie 2010, la 8,39%. Acum am revenit la 4,97”
„Rata cea mai scăz
ută a şomajului este în Timiş. Cea mai ridicată rată de şomaj este în Vaslui. Sunt judeţe cu rata şomajului între 1 şi 4 la sută”

„Firmele care angajează şomeri care mai au 3 ani până la pensie vor primi sprijin. Firmele care angajează tineri vor primi ajutoare între 500 şi 750 de lei”
„Cei care angajează tineri sau studenţi pe perioada vacanţelor vor primi un ajutor de 250 de lei pe lună”