Browse By

PNL are un nou președinte: Ludovic Orban

Ludovic Orban a câștigat sâmbătă funcția de președinte al Partidului Național Liberal, așa cum era de așteptat, în fața lui Cristian Busoi. El a primit 3518 voturi din partea delegaților liberali prezenți la Romexpo-Pavilionul central, în timp ce contracandidatul sau a primit doar 952 voturi. Duminică, circa 2000 de delegați își vor alege, în cadrul Consiliului Național, cei 36 de membri ai Biroului politic, dintre care patru prim-vicepreședinți.

Orban, favorit clar înainte de acest congres-avea susținerea a 40 de filiale din 47, a ridicat sala în picioare la discursul său, beneficiind și de câteva scandări cu numele său. Noul președinte al PNL a vorbit despre faptul că trebuie susținute alegerile anticipate și s-a declarat împotriva blatului cu PSD.

El s-a referit și la Dacian Cioloş, despre care a spus că a întors spatele partidului. În PNL sunt mulți „Daciani Cioloşi” a spus Orban, care însă, în opinia lui, nu au beneficiat de susținerea în funcții importante așa cum este cazul fostului premier.

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu, care și-a declarat în mod ferm susținerea pentru Cristian Busoi, nu a participat.