Browse By

Peste 300 de litri alcool de contrabandă într-o ambulanță falsă | video

ambulanță falsă Crucea Roșie

Polițiștii au depistat, o imitație de ambulanță, care era de fapt un microbuz ce avea aplicat fără drept, pe portieră, o emblemă aparținând Crucii Roșii, cu peste 300 de litri de alcool de contrabandă, de proveniență Serbia.

La data de 11 august 2012, pe raza orașului Deta, județul Timiș, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară ce avea montat, în partea din față, pe plafonieră, un girofar, iar pe capotă și pe ușa din spate un colant magnetic de culoare roșie, sub formă de cruce, lăsând să se înțeleagă ca ar fi o autoutilitară a Crucii Roșii.

Autoutilitara era condusă de O. Daniel, de 46 de ani, din Timișoara, iar în urma controlului acesteia s-a stabilit că în interior era transportat alcool de proveniență Serbia, atât îmbuteliat cât și în sticle și bidoane de plastic.

De asemenea, s-a constatat că pe plăcuța din față cu numărul de înmatriculare avea lipită o bandă adezivă peste o literă, pentru a induce în eroare polițiștii, în urma unui eventual control, lăsând să se vadă și să se înțeleagă că este litera P, în loc de B.

Alcoolul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și fals privind folosirea emblemei Crucii Roșii.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 560 de lei pentru folosirea unor mijloace de avertizare neomologate, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea girofarului.

Imagini video