Browse By

Pânje masive de păianjen în copaci din Pakistan

Pânje masive de păianjen în copaci din Pakistan

Pânje masive de păianjen în copaci din Pakistan

Aparent, anul trecut, inundaţiile din Pakistan au forţat milioane de păianjeni în acești copaci, creând astfel aceste pânze înfiorător.

Copaci învăluiţi în coconi ca o fantomă de-a lungul unui câmp agricol, scufundat în apă, din satul pakistanez Sindh. Unde inundaţiile puternice din 2010 au condus milioane de păianjeni și eventual alte insecte în copaci unde și-au țesut pânzele.

Începând cu luna iulie în Pakistan a plouat fără precedent, precipitaţii pentru aproape zece ani doar într-o săptămână, umflând râurile ţării. Apa a fost prea lentă ca să se retragă, creând bazine uriașe de apă stătătoare în toată ţară.

A fost un fel de dezastru foarte slow-motion „, a declarat Russell Watkins, un editor multimedia cu Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională al Regatului Unit (DFID), organizaţie însărcinată cu gestionarea programele de ajutor de peste mări ale Marii Britanii.

Potrivit lui Watkins, care a fotografiat copaci în timpul unei călătorii spre Pakistan în decembrie anul trecut, oamenii din Sindh au spus că nu mai văzuse acest fenomen înainte de inundaţii.

În ceea ce privește formarea pânzelor, Watkins a spus: „Nu a existat o analiză ştiinţifică în acest sens. Anecdotic, cred că a fost făcută de un fel de specie a arahnidelor, eventual combinat cu alte insecte.

Dar în mare măsură au fost păianjeni„, a adăugat el. „Desigur, atunci când am fost acolo la lucru, dacă ai fi stat sub unul dintre acești copaci, zeci de mici, foarte, foarte mici păianjeni ar fi mișunat pe capul tău.”

Nota editorului: Rectificat 31 ianuarie 2012, după ce a intrat în atenția noastră că nu este sigur că toate pozele cu pânze au fost create de păianjeni.

Sursa: National Geographic

A se vedea fotografii cu inundaţiile din Pakistan