Browse By

PAL-V: automobilul – elicopter al viitorului

Visele devin realitate.

În această săptămână, compania olandeză PAL-V a anunțat primele zboruri cu prototipul „mașina zburătoare”.

Acest vehicul unic se numește PAL-V One, sau „Personal Air and Land Vehicle” și marchează începutul unei noi ere.

Pe teren vehiculul se conduce ca o mașină sport. Însă în câteva minute rotorul și coada lui se deschid: atunci este gata să decoleze datorită tehnologiei sale avansate de gyrocopter. Poate atinge 180kmh și zbura până la altitudini de 1200m.

Cu aceste rezultate de succes ale testelor s-a dovedit că nu este posibil doar să construiești o mașină zburătoare, dar, de asemenea, că se poate realiza prin respectarea normelor internaționale existente, atât pentru zbor cât și pentru condus.

După ce a trecut de această etapă importantă, acum compania invită investitorii să li se alăture în crearea viitorului.

Următorul pas va fi proiectarea primului model comercial de producție a PAL-V, iar primele livrări sunt așteptate în 2014.

Nu există încă informații legat de preț. Dar se vehiculează suma de 200 000 de euro.

De 100 de ani oamenii au visat la o mașină personală de zbor, și multe încercări au fost făcute pentru a realiza acest vis, dar acum a devenit cu adevărat o realitate.

De asemenea de reamintit și faptul că nu este chiar prima mașină de acest gen, nu demult, în 2009, s-a inventat mașina – avion personal, denumit avionul ușor, sport și pentru drum, realizat de compania Terrafugia. Video de două minute mai jos.