Browse By

Opt dintre cele mai frumoase construcţii abandonate

Există în lume câteva colţişoare care au fost create cu speranţa că vor fi locuri în care oamenii se vor simţi bine şi de care îşi vor aminti cu drag. Dar ştiţi vorba aceea, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Iată câteva astfel de locuri, locuri abandonate, care nu au fost ceea ce constructorii lor au plănuit să fie.

1. Pripyat, Ucraina

Oraşul ucrainian Pripyat a fost abandonat în totalitate în anul 1986, atunci când a avut loc bine-cunoscutul dezastru nuclear de la Cernobâl. Imaginea cu ceea ce a mai rămas din parcul de distracţii din acel loc este una dintre cele mai răspândite. O imagine care inspiră tristeţe, singurătate, poate chiar şi teamă.

Parcul de distracţii din abandonatul oraş Pripyat

2. Hotelul Ryugyong, Pyongyang, Coreea de Nord

Acest hotel este o construcţie imensă din Coreea de Nord, abandonată de 16 ani. Restaurarea hotelului Ryugyong a început în anul 2008. Oaspeţii străini care au trecut pe acolo povestesc faptul că deşi pe dinafară hotelul arată bine, pe dinăuntru tot seamănă cu un loc abandonat in incomplet.

ActualizatCitește și vezi imagini despre transformarea acestei construcţii abandonate

150 de milioane de dolari s-a plătit pentru sticla folosită la construcţia hotelului

3. Gulliver’s Travels Park, Kawaguchi, Japonia

Parcul ce îl reprezintă pe uriaşul Gulliver a fost construit în 1997. Locul este astăzi unul abandonat, în ciuda ajutorul financiar oferit de guvernul japonez pentru a ţine parcul pe linia de plutire. Din păcate, singura distracţie din acel loc este posibilitatea de a-ţi pune în aplicare talentul la graffiti.

Uriaşul Gulliver a fost activ doar 10 ani

4. Gara din Canfranc, Spania

Această gară a fost un loc destinat traseurilor internaţionale, ce făcea legătura între Spania şi Franţa. În anul 1970 a avut loc un accident, un pod din apropiere fiind distrus împiedicând formarea legăturilor între cele două ţări prin gara din Canfranc. Astfel locul este unul abandonat, cu şinele şi peroanele goale.

Gara abandonată ce făcea legătura între Spania şi Franţa

5. Orpheum Auditorium, New Bedford, Massachusetts

Acest loc în care se concerta s-a deschis în aceeaşi zi în care se scufunda Titanicul, în 15 aprilie 1912. Printr-o ironie imensă, o mare parte din auditorium este ocupată acum de un supermarket, restul fiind complet abandonat.

Chiar dacă este abandonat, locul îşi are încă frumuseţea lui

6. Hristosul abisului, San Fruttuoso, Italia

Situată la o adâncime de 55 de metri, statuia lui Hristos a fost plasată în apele Italiei. Statuia a fost construită în anul 1955 de către Guido Galletti, fiind un punct de atracţie prea puţin vizitat.

Statuia lui Hristos, în apele Italiei

7. Vapor al Americii, Fuerteventura, Insulele Canare

Acest vas a fost abandonat în anul 1994 în Insulele Canare, după ce timp de 54 de ani a fost în serviciul trupelor din America.

Vas abandonat în Insulele Canare

8. Case Shanzi, San Zhi, Taiwan

Construcţia acestor case tip OZN a început în anul 1978. Planul era ca ele să fie vândute ofiţerilor militari. Însă doi ani mai târziu, în 1980, ele au fost abandonate, din cauza pierderii de investiţii. Acum casele sunt abandonate, distruse de vreme şi de anii care trec.

Casele tip OZN nu au fost locuite niciodată