Browse By

Olimpic la fizică, respins la bacalaureat dintr-o eroare: I-au trecut nota 2.20 în loc de 9.20

profesori-catalogUn elev de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, olimpic la fizică şi admis la Facultatea de Fizică din cadrul UBB Cluj, a fost respins la examenul de bacalaureat dintr-o eroare, după ce i s-a trecut nota 2,20 în loc de 9,20 la fizică, el făcând contestaţie, greşeala fiind remediată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, Filip Pavel, a declarat că unui elev olimpic din Baia Mare, admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, i-a fost trecută la examenul de bacalaureat nota 2,20 la fizică, în loc de 9,20, cât obţinuse.

Pavel a spus că, după afişarea rezultatelor, elevul a depus contestaţie şi conducerea centrului de examinare l-a anunţat că s-a produs o eroare în momentul în care profesorii din comisia de corectare au trecut notele de pe lucrare pe procesul-verbal.

„Eroarea s-a produs în momentul în care s-au trecut notele de pe lucrare în catalog. S-a dictat 9,20 şi cel care a trecut în catalog a înţeles 2,20, probabil fiind într-o succesiune de note mici de 2 şi 3. A fost o eroare umană generată de faptul că era târziu, s-a lucrat mult şi a fost mult stres. În urma sesizării, inspectoratul (ISJ Maramures – n.r.) a dispus să se verifice toate lucrările, respectiv corespondenţa dintre nota de pe lucrare şi cea din catalog la Grupul Şcolar «Aurel Vlaicu» din Baia Mare, unde a avut loc examenul”, a declarat Filip Pavel.

În urma comparării notelor afişate cu cele din procesele-verbale, au mai fost depistate două cazuri similare.

„Am verificat toate lucrările şi pe lângă elevul cu nota la fizică am descoperit alte două situaţii. Un elev a fost notat cu o notă mai mică, altul cu una mai mare decât cea reală, fără efecte asupra promovării însă„, a spus Filip Pavel.

Tânărul a fost admis pe baza rezultatelor de la olimpiadă la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca încă din această primăvara 2011.