Browse By

Obama condamnă uciderea lui Peter Kassig de către statul Islamic

Militanți statului Islamic a lansat o casetă video cutremurătoare duminică arată că au decapitat un al cincilea ostatic din Vest, un muncitor ajutor american grupul a amenințat că o omoară în represalii pentru lovituri aeriene efectuate de Statele Unite în Irak și Siria.

Președintele Obama duminică a confirmat moartea a lucrătorului ajutor, Peter Kassig, un fost Army Ranger, care a dispărut mai mult de un an în urmă, la un punct de control din nord-estul Siriei în timp ce livrarea consumabile medicale.

Dl. Kassig „a fost luat de la noi într-un act de rea pur de un grup terorist”, a declarat Obama într-un comunicat de la bordul Air Force One, care a fost citit la mass-media de la Washington.

În ultimele zile, agențiile de informații americane au primit indicii puternice că statul islamic a ucis domnul Kassig, a treia victimă american a grupului. Anunțul președintelui a fost prima confirmare oficiala a mortii lui.

„Astăzi oferim rugăciuni și condoleanțe părinților și familiei lui Abdul-Rahman Kassig, de asemenea, cunoscut la noi ca Petru”, a declarat declarația lui Obama. Președintele folosit numele musulman care domnul Kassig adoptată după capturarea sa, ceea ce face în punctul în care statul islamic a ucis un coleg musulman. El a recunoscut „angoasa în acest moment dureros” simțit de familia domnului Kassig lui.

Imaginile din film lansat duminică a fost de calitate mai slabă decât o parte din grupului, clipuri video de execuție produse slickly anterioare.

Videoclipul prezinta o călău în picioare negru-robe deasupra tăiat domnului Kassig. Deși rezultatul final al filmul a fost încruntat familiar, era izbitor de diferit de execuțiile alte patru ostatici occidentali, ale căror decese înregistrate au fost atent coregrafia.

În clipul lansat la începutul duminică, statul islamic afișează capul domnului Kassig, 26, la picioarele unui om cu un accent britanic care a apărut în videoclipuri decapitare anterioare și a fost poreclit jihad Ioan de mass-media britanice. Spre deosebire de filmele anterioare, care s-au pus în scenă cu mai multe camere de la diferite puncte de observație, și care arată ostaticii genunchi, apoi rostind ultimele lor cuvinte, filmul de moartea domnului Kassig este redusă – arata doar scena finală.

„Acest lucru este Peter Edward Kassig, un cetățean american de țara dumneavoastră. Petru, care a luptat împotriva musulmanilor în Irak timp ce servesc ca un soldat în armata americană, nu are prea multe de spus. Deținuților din celula sa anterioare s-au vorbit deja în numele său, „luptător cu un accent britanic spune în clipul video. „Tu susțin că au retras din Irak în urmă cu patru ani. Am zis să vă atunci că sunteți mincinoși. ”

Analistii au declarat că schimbarea videoclipuri sugerat că ceva ar fi mers prost ca militanții, care au fost sub atac sustinut de o coalitie militară condusă de Statele Unite ale Americii și-au confruntat cu o serie de eșecuri în ultimele săptămâni, efectuate uciderea.

„Cea mai evidentă diferență este în decapitarea sine – videoclipuri anterioare au aratat toate decapitarea pe camera”, a declarat Daveed Gartenstein-Ross, un coleg senior la Fundația pentru Apărarea Democrațiilor, în Washington, și un fost director al Centrului pentru Studiul de radicalizare a terorismului. „Această prezinta doar capul retezat în sine. Nu cred că acest lucru a fost alegerea statului islamic este. „El a adaugat,” cel mai probabil posibilitate este ca ceva nu a mers bine atunci când au fost l-decapitare. ”

Printre lucrurile pe care ar fi mers prost, analiștii presupune, este faptul că extremiștii nu au avut la fel de mult timp in aer liber așa cum au făcut atunci când au ucis pe ceilalți. Statele Unite au anunțat la scurt timp după prima decapitare în august că vor trimite avioane de supraveghere peste Siria și rezidenților contactat pe social media au raportat ca au vazut obiecte de pe cer care ei cred ca sunt drone.

Primele patru decapitări au fost efectuate în aer liber, cu o precizie cinematică care sugerează multiplă ia, filmat pe o perioadă extinsă de timp. Realizarea unui nivel similar de producție, avioane de supraveghere traversați cerul de mai sus ar duce la o expunere prelungită – sporind risc.

O altă posibilitate, domnul Gartenstein-Ross a spus, este că domnul Kassig rezistat, privând militanții de capacitatea de a organiza uciderea cum au vrut.

„Știm că acest lucru este o organizație foarte-media savvy, și ei știu că ai doar un singur ia pentru a obține dreptul de decapitare”, a spus el.

Un nativ Indianapolis, domnul Kassig a apelat la ajutorul umanitar după un turneu ca o Ranger Armatei în Irak în 2007. El a fost certificat ca fiind un tehnician de urgență, și până în 2012 sa întors pe câmpul de luptă, de data aceasta ajutând bandaj victimelor războiului civil din Siria care au fost inundații în Liban. Sa mutat la capitaml Libanului, Beirut, unde a fondat un grup mic ajutor și inițial folosit economiile pentru a cumpăra bunuri, cum ar fi scutece, care a distribuit refugiaților sirieni din Liban.

În vara anului 2013, el sa mutat la Gaziantep în sudul Turciei, aproximativ o oră de la granita, si a inceput sa faca excursii regulate în Siria pentru a oferi asistență medicală de răniți.

A dispărut la 01 octombrie 2013, când la ambulanta el și un coleg au fost de conducere a fost oprit la un punct de control pe drumul spre Deir al-Zour, Siria. El a fost transferat la sfarsitul anului trecut la o închisoare sub subsolul Spitalului de Copii din Alep, iar apoi la o rețea de închisori din Raqqa, capitala auto-declarat califat a grupului extremist, unde a devenit unul din cel puțin 23 de ostatici de Vest deținute de grup.

Deținuților din celula sa a inclus doi jurnaliști americani, James Foley și Steven J. Sotloff, precum și doi lucrători de ajutor britanici, David Haines și Alan Henning, care au fost decapitați în aproximativ intervale de două săptămâni începând din luna august. Dl. Kassig a fost demonstrat în videoclipul lansat în luna octombrie a aratat ca decapitarea domnului Henning.

Videoclipuri anterioare ale decapitări produse de Statul Islamic, de asemenea, cunoscut sub numele ISIS sau Isil, părea să fie filmat în aceeași locație, identificate de analiști care utilizează geo-mapping ca un deal chel în afara Raqqa. Fiecare clip a fost relativ scurt – în cinci minute, în medie – si a inclus un discurs de ostatici, în care el este obligat să acuze guvernul său de crime împotriva musulmanilor, în timp ce criminalul mascat stă ținând cuțitul.

În schimb, moartea domnului Kassig apare în segmentul final al unui film de aproape 16 de minute, care urmărește istoria Statului Islamic, de la originile sale ca o unitate sub controlul lui Osama bin Laden a încarnare modern în regiune aflându-Irak și Siria. Într-o secvență lungă de timp, o decapitare masă de soldați sirieni capturați este prezentat, filmat cu lungi prim-planuri de detaliu, cum ar fi lama strălucitoare de cuțit călăului lui, reflectând calitatea înaltă de producție din primele patru videoclipuri decapitare.

Partea care arată corpul domnului Kassig este de amatori în comparație atât cu imagini de soldați uciși și execuțiile anterioare ale occidentalilor.

„Finală partea de executie Kassig este cu siguranta diferit de clipuri video anterioare”, a declarat Jarret Brachman, un expert contraterorism care oferă consultanță comunitatea de informații Statele Unite ale Americii.”Mesajul președintelui Obama de la jihad John este neglijent, amestecate și redundante. Glumă lui despre Kassig nu are nimic de spus se pare ca o modalitate de apărare a acoperi până la faptul că nu au un videoclip de decapitare său real sau nu au fost în măsură să facă unul. ”

În lunile care au dus la moartea sa, domnul Kassig părea să știe că sfârșitul e aproape.

Într-o scrisoare către părinții săi de contrabandă în această vară, el a descris frica lui: „Eu sunt, evident, destul de speriat de a muri, dar partea cea mai grea nu este de a ști, întrebându, sperând, și întrebându-mă dacă aș chiar sper la toate”, scria el. „Doar știu că sunt cu tine. Fiecare curent, fiecare lac, fiecare domeniu și râu. În pădure și pe dealuri, în toate locurile mi-ai arătat. Te iubesc. ”

Corecție: 16 noiembrie 2014
O versiune anterioară a acestui articol identificat în mod eronat țara în care Peter Kassig dus, în 2012, pentru a ajuta la îngrijirea celor răniți în și cei care locuiesc în calitate de refugiați din războiul civil din Siria. Este Liban, Libia nu.