Browse By

O americancă a născut un copil de 7,5 kilograme


Copilul născut vineri la Good Shepherd Medical Center din Texas a avut la naştere greutatea unuia de şase luni şi a stabilit un record în statul Texas.

Janet Johnson, mama băieţelului, a fost şocată când a aflat că cel de-al patrulea copil al ei are 7,5 kg.

Nu au avut scutece pentru el în spital

Femeia fusese programată pentru o operaţie cezariană, iar medicii estimaseră că micuţul va avea o greutate cu aproape două kilograme mai mică. „Sunt pur şi simplu uimită. Nu-mi vine să cred că e aşa de mare. Multe haine pe care i le cumpărasem îi sune prea mici.” În spital, cadrele medicale au fost puse în situaţia de a nu avea scutece suficient de mari pentru el.

Copilul se va numi JaMichel şi se va alătura altor trei fraţi, care au 18, 16 şi 10 ani.

A stat câteva zile la Terapie Intensivă

Mama lui a suferit în timpul sarcinii de o boală numită diabet gestaţional, iar micuţul şi-a petrecut primele zile la terapie intensivă pentru a i se stabiliza nivelul glucozei din sânge. Din cauza bolii mamei, copilul poate avea probleme de sănătate în viaţă printre care diabet ca adult sau chiar un risc mai mare de deces.

Cel mai mare copil născut vreodată a avut peste 10 kg

Copilul născut în SUA nu e însă cel mai mare. Recent, o femeie din Indonezia a dat naştere unui băieţel de peste 8,5 kilograme.

Însă copilul cu cea mai mare greutate la naștere, conform Guinness Book, a venit pe lume în Canada, în 1879, şi cântărea aproape 10,5 kilograme. Este vorba de o fetiță care a murit însă cu puţin timp înainte să împlinească un an.