Browse By

Noul Task Manager din Windows 8 cu mai multe opțiuni

Noul Task Manager din Windows 8 cu mai multe opțiuni

Noul Task Manager din Windows 8 cu mai multe opțiuni

Windows 8 se conturează puţin câte puţin, versiunile timpurii aflate acum în circulaţie amintind mai degrabă de Windows 7 şi nu dau încă senzaţia unui sistem de operare cu totul nou.


Windows 8 Task Manager – meniu simplificat

În timp ce majoritatea facilităţilor noi sunt încă dezactivate, fiind într-un stadiu de dezvoltare foarte timpuriu, Task Manager-ul din Windows 8 a fost deja complet refăcut şi include mult mai multe facilităţi prin care putem evalua starea de funcţionare a sistemului de operare.

După ce iniţial suntem întâmpinaţi cu o simplă listă în care sunt afişate aplicaţiile deschise şi componentele acestora, butonul More Informationne pune la dispoziţie un set complet de unelte prin care putem afla exact care procese consumă prea multe resurse şi cum să le dezactivăm fără a risca să compromitem stabilitatea întregului sistem de operare.


Windows 8 Task Manager – Processes

În secţiunea Processes putem vedea toate aplicaţiile deschise, componentele acestora şi cele care aparţin sistemului de operare. Pentru o diferenţiere uşoară a aplicaţiilor deschise, lista este despărţită în mai multe categorii: Applications, Background Programs şi Windows System-Critical Programs. Consumul de resurse este afişat în timp real pentru fiecare aplicaţie deschisă, fiind evidenţiate anomalii cum ar fi încărcarea excesivă a procesorului sau memoria RAM, traficul în reţea şi volumul de date transferat către harddisk, eliminând astfel nevoia de a inspecta vizual toate procesele deschise.


Windows 8 Task Manager – Startup

Tab-ul Startup ne pune la dispoziţie o listă cu toate aplicaţiile care pornesc automat odată cu încărcarea sistemului de operare, din care le putem omite pe cele de care nu avem nevoie. Tot aici, în secţiunea Startup Impact aflăm exact cât de mult încetineşte fiecare dintre aceste aplicaţii încărcarea sistemului de operare.


Windows 8 Task Manager – Users

În tab-ul Users ne sunt sortate toate aplicaţiile deschise, în funcţie de contul de utilizator căruia le sunt asociate, astfel încât putem afla cu precizie consumul de resurse pentru fiecare utilizator în parte.


Windows 8 Task Manager – Performance Dashboard

Tab-ul Performance Dashboard ne oferă o listă completă cu procesele aflate în desfăşurare, completă cu informaţii detaliate referitoare la consumul de resurse şi codul PID asociat fiecăruia dintre ele.


Windows 8 Task Manager – Services

Tab-ul Services oferă o listă cu toate serviciile active ale sistemului de operare, completă cu informaţii despre consumul de resurse şi o descriere generică pentru fiecare dintre ele.


Windows 8 Task Manager – Dashboard

Secţiunea Dashboard este analogă tab-ului Performance din vechiul Task Manager şi ne pune la dispoziţie mai multe grafice în care este evidenţiat nivelul de încărcare pentru procesor, consumul de memorie RAM, activitatea harddisk-ului şi traficul realizat în reţea.

La o primă impresie, Task Manager-ul din Windows 8 se conturează drept o unealtă potrivită deopotrivă pentru utilizatori avansaţi şi începători, fiind un binevenit pas înainte faţă de bâtrânul Task Manager cu care ne-am obişnuit încă din era Windows XP.

Sursa: go4it.ro

Descarcă GRATIS Windows 8 Beta

Deasemenea, cum Microsoft a lansat deja o versiune de Windows 8, Beta, destinată developerilor în primul rând, în scopul de a-l îmbunătăți și a-I găsi anumite puncte vulnerabile, după 48 de ore de teste, acesta a devenit liber la download, astfel, oricine dorește îl poate testa.

În Microsoft Dev Center, aveți la dispoziție ambele versiuni de Windows 8, atât versiunea pe 32 de biți cât și cea pe 64 de biți, deși, oricum Microsoft susține că și versiunea de 32 de biți acum, este capabilă să recunoască memoria în întregime, indiferent de valoarea acesteia, pentru că până acum, atât Windows XP cât și Windows 7, nu puteau recunoaște mai mult de 3GB de RAM, mă refer la versiunile pe 32 de biți bineînțeles.

Deși o spun dezvoltatorii, vă spun și eu că această versiune este una Beta și deși a fost testate în amănunt, mai pot apărea Bug-uri, Crash-uri sau vulnerabilități, așa că cei ce o veți testa, o veți face pe “propria piele” cum s-ar zice.

Zilele astea eu îl voi testa la serviciu, pentru că și așa sunt câteva zeci de calculatoare care stau fără sistem de operare, deci, îmi voi pune “planul diabolic” în aplicare, să vedem de ce este capabil noul sistem de operare.

Descarcă GRATIS Windows 8 Beta