Browse By

Nouă idei trăznite care au funcţionat

Cine nu îşi doreşte să aibă o idee care sa prindă la public şi care, pe deasupra, să aducă şi câştiguri mari? O astfel de idee poate veni instantaneu sau poate dura un timp îndelungat până să fie pusă la punct.

Se spune că succesul este format 1% din inspiraţie, restul de 99% fiind truda, „transpiraţia”. Nu orice idee are succes de la început; unele eşuează chiar înainte de a fi puse în aplicare. Însă cele mai simple idei, duse la îndeplinire, de multe ori sunt cele mai de succes.

Iată nouă idei trăznite care au funcţionat încă de la început:

1. Roomba

Un robot care face ajută la treburile casnice e un lucru pe care toată lumea şi-l doreşte. Roomba este un astfel de robot. Seamănă cu un personaj din Star Wars şi, chiar dacă nu este cel mai inteligent robot, îţi curăţă podelele când ai mai mare nevoie de el. În plus, se teme de pisici!

2. Twitter

Înainte de anul 2006 nimeni nu s-ar fi gândit că este posibil să te întâlneşti cu toţi prietenii la o discuţie pe Internet. Odată cu Twitter-ul, acest lucru a fost posibil. Fondat în 2006, cu sediul la San Francisco, California, SUA, Twitter este uneori descris ca fiind „SMS-ul Internetului”. Cu siguranţă această idee e prins de la început.

3. Kickstarter

Kickstarter este un site dedicat iubitorilor de artă, un perfect loc de întâlnire între aceştia.Kickstarter a fost lansat în aprilie 2009 şi a avut mai mult succes decât fondatorii lui şi-ar fi închipuit. De la filme indiene, la muzică, jurnalism, tehnologia enegiei solare, toate acestea pot fi găsite pe Kickstarter.

4. OKCupid

În anul 2004, când OKCupid a fost creat, existau deja câteva site-uri matrimoniale. Cu ce se deosebea OKCupid de celelalte site-uri de pe piaţă? Membrii pot discuta, pot stabili întâlniri dar îşi pot crea şi bloguri sau forumuri publice. OKCupid este dedicat atât heterosexualilor cât şi persoanelor de acelaşi sex care îşi doresc o relaţie. În septembrie 2010, OKCupid a întregistrat 3,5 milioane de utilizatori activi.

5. Square

Square este un serviciu care oferă companiilor mici posibilitatea de a scana cardurile de credit ale clienţilor la propriul iPhone. Pentru că în ziua de azi majoritatea oamenilor deţine un card de credit, ideea este binevenită. Întrebarea este dacă există o piaţă suficient de mare pentru ca acest serviciu să supravieţuiască. Răspunsul pare a fi DA, având în vedere frecvenţa utilizării Square.

6. Etsy

Acesta este un website bazat pe lucrări făcute de mână sau vintage, atât de populare astăzi. Etsy oferă o gamă largă de produse, cum ar fi haine, bijuterii, fotografii, produse de frumuseţe, pături, jucării şi bibelouri. Toate articolele vintage au peste 20 de ani. Etsy a fost lansat în 18 iunie 2005.

7. Farmville

Iubitorii jocurilor de simulare se delectează de mult timp cu jocul Farmville, de pe Facebook. Este un joc pe care îl adoră milioane de oameni, de pe tot globul. A fost creat în anul 2009 şi are succes şi în prezent. Farmville implică diverse aspecte ale managementului agricol, cum ar fi aratul pământului, plantarea, creşterea şi recoltarea culturilor dar şi creşterea animalelor. O adevărată afacere din faţa calculatorului.

8. Adsafe

Adsafe este o agenţie de publicitate ce oferă clienţilor sfaturi în ceea ce priveşte imaginea, tendinţele, monitoare de siguranţă dar şi recomandări pentru a mări şi pentru a proteja imaginea brandului lor. Aşadar, companiile care apelează la Adsafe sunt sigure că vor avea parte de publicitate pozitivă.

9. FreshDirect

Există oameni care iubesc să meargă la cumpărături dar şi oameni care urăsc această activitate. Pentru cei din urmă există seviciul de livrare a alimentelor, FreshDirect. Introdus pe piaţă în anul 2002, în New York, FreshDirect a devenit popular pentru comoditate dar şi pentru alimentele proaspete şi cu preţuri mai mici decât în supermarketuri. Alimentele distribuite sunt egologice, cultivate local.