Browse By

Next Capital a înregistrat o creștere de 15 % a volumului de creanțe gestionate prin factoring în primele 3 luni din 2017

Next Capital a înregistrat o creștere de 15% a volumului creanțelor gestionate prin operațiuni de factoring în primul trimestru al acestui an față de aceeași perioadă din 2016, cu o cifră aproape de 25 milioane lei. Domeniul cel mai activ în accesarea serviciilor de factoring a fost IT, urmat de FMCG, acestea reprezentând peste 45% din totalul creanțelor gestionate de Next Capital în aceste luni.

„Anul 2017 este unul extrem de provocator pentru noi, dată fiind competiția foarte ridicată din partea băncilor, dar și asteptările din ce în ce mai ridicate din partea clienților. Aceste două premise pun o presiune pozitivă pe noi în adaptarea permanentă a ofertei pentru a rămâne foarte competitiva din punct de vedere comercial, dar și in diversificarea portofoliului de servicii, pentru a răspunde cât mai bine pieței. Am reușit creșterea portofoliului de clienți de factoring, dar, în același timp, lucrăm mult mai mult cu clienții existenți inclusiv la dezvoltarea de produse noi, plecând în primul rând de la nevoile acestora. În ceea ce privește creșterea din aceste prime trei luni ale lui 2017, aceasta se datorează mai ales domeniilor IT și FMCG care, față de aceeași perioadă din anul trecut, au înregistrat avansuri de 20%, respectiv 16% ale volumelor derulate prin factoring,”, declară Bogdan Roșu, director Next Capital.

Până la sfârșitul anului, reprezentanții Next Capital mizează pe o depășire a cifrei de afaceri de anul trecut cu 50%. „Suntem optimiști în ceea ce privește creșterea pe care urmează să o obținem până la sfârșitul anului 2017 și mizăm în acest sens atât pe condițiile de piață care stimulează consumul și deci oferă oportunități de creștere de volume finanțate, dar și pe creșterea calității serviciilor oferite de noi, prin poziționarea și promovarea mult mai bună a tehnologiei pe care o avem sau o vom include în serviciile noastre. Suntem foarte competitivi din punct de vedere comercial, însă obiectivul nostru este să ne menținem și o calitate crescută a serviciilor, inclusiv prin inovație și tehnologie, cu care continuăm să ne diferențiem față de bănci. Vom realiza un push investițional în zona de tehnologie, care dorim să ne situeze pe termen mediu în topul celor mai inovativi jucători din piață financiar-bancară. În acest moment digitalizarea este preocuparea noastră principală pe partea de dezvoltare și lucrăm la două aplicații care vor crește valoarea adăugată oferită clienților și vor oferi acestora o experiență mult mai bună, reușind să reducă semnificativ durata proceselor și operațiunilor pe care le gestionăm”, precizează Bogdan Roșu.

IFN Next Capital Finance SA, fondată în noiembrie 2006, face parte din grupul Next Capital, care oferă soluţii de creditare, cumpărare şi recuperare creanţe, dar şi servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing) prin compania OPTIMA SOLUTIONS & SERVICES. Grupul Next Capital cu acţionariat majoritar românesc si minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge, a inregistrat în anul 2016 o creștere a cifrei de afaceri de 26%. Next Capital este membru fondator al Asociaţiei Române de Factoring, iar Bogdan Roşu este în prezent preşedinte al ARF.