Browse By

Muzeului Naţional al Ţăranului Român – expoziții noiembrie 2011

Muzeul Naţional al Ţăranului Român nu mai este de mult un simplu muzeu. Aici se petrec lucruri. Filme, expoziţii, dezbateri pe diverse teme.

„PIAŢA ŢĂRĂNEASCĂ” LA MUZEUL ŢĂRANULUI ROMÂN

Piaţa Ţărănească adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Îi veţi găsi de vineri până duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10.00 – 18.00.

Coşurile şi vitrinele vor fi încărcate de:

– brânzeturi de toate neamurile de la Bran (telemea, brânză de burduf, simplă, în coajă de brad, urdă dulce sau sarată, caş afumat)
– caşuri şi caşcavele specifice zonei Argeșului, dar şi vestita telemea din Marginime, brânzeturi de capră şi alte specialităţi
– pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale pregatită în diferite gospodării din Braşov, Argeş sau Sibiu
– preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, pui de la Botosani, Iaşi , Argeş, Galaţi
– cozonaci delicioşi din Moldova
– zacuşti de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon, gemuri şi dulcețuri bucovinene şi maramureșene, vestitele murături ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopidă, mere şi pere murate, siropuri naturale de muguri de brad, merișoare, din diferite fructe de pădure
– sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă de Zalău, ţuică, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodării ţărănesti (Jud. Teleorman)
– vestita turtă dulce, covrigi de Piteşti şi de Buzău, ciocolată de casă, grilas, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri unguresti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramures şi Bucovina
– grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe şi alte bunătăţi, pregatite sub ochii vostri de gospodinele de la Hanul Hangiţei, bulz ciobanesc şi pastramă la ceaun de la nea Ardelean.

Nu vor lipsi meşteşugarii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine casnice, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte impletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meșterite cu drag şi pricepere.

La Piaţa ţărănească totul se ia pe degustate!

Între 11 şi 13 noiembrie, de la 10:00 până la orele 18:00, la MŢR. Intrarea este liberă!

Pentru detalii suplimentare:

Corina Berariu – organizator
0744.86.00.82
[email protected]

EXPOZIŢIA „JOACA DE-A TIMPUL” LA MUZEUL ŢĂRANULUI ROMÂN

EXPOZIŢIA "JOACA DE-A TIMPUL" LA MUZEUL ŢĂRANULUI ROMÂN

EXPOZIŢIA "JOACA DE-A TIMPUL" LA MUZEUL ŢĂRANULUI ROMÂN

În fiecare lună, din Mărţişor până în Brumărel, anul acesta ne-am jucat de-a timpul. Voluntari şi copii am stat la taifas despre o sărbătoare, apoi ne-am pus pe treabă şi am văzut cât de iscusite sunt mâinile noastre.

Am scornit şi bibilit măşti din papier-mâché, figurine din lut, mici obiecte din pâslă, mărgele, păpuşi din fân, icoane pe sticlă, dar am şi cântat frumos la tot felul de instrumente muzicale…

Şi pentru că toate lucrurile la timpul lor, acum e vreme de arătat.

Pentru a le admira şi lăuda, vă aşteptăm miercuri, 9 noiembrie, de la ora 15.30, la Sala Acvariu, la expoziţia „Joaca de-a timpul”.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu până pe 20 noiembrie.

Mai multe informaţii despre proiectul „Joaca de-a timpul” găsiţi pe

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/joaca-de-a-timpul-ro.html

Contact:

Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Adresa: Şoseaua Kiseleff nr. 3, sector 1, Bucureşti
Tel: 021.317.96.61
Fax: 021.317.96.60
E-mail: [email protected]
Website: www.muzeultaranuluiroman.ro