Browse By

Multicopterul E-Volo, elicopterul personal al viitorului și Avionul Sferic

Multicopterul E-Volo

Multicopterul E-Volo

Multicopterul E-Volo

Acesta ar putea arăta ca o jucărie înconjurată de mini-elicoptere, dar E-Volo cu 16 motoare este un tip complet nou de elicopter – care se poate manevra cu ușurință în aer fără cu vreo comandă de la pilot

Inginer său îndrăzneţ, Thomas Senkel, a luat aparatul de zbor și l-a ghidat manual pentru prima dată în această

săptămână – zborul a avut o durată de 1 minut și 30 de secunde.

Nu este primul zbor cu un elicopter electric, dar aceasta este un nou tip de aparat, dirijat pur şi simplu prin joystick, iar cu pilotul situat deasupra motoarelor. Senkel spune că ar putea revoluţiona transportul.

Multicopterul poate momentan zbura doar 20 de minute pentru că folosește baterii lithium-io

Dar echipa E-volo speră că tehnlogia în curs de dezvoltare să le permită în viitorul apropiat zboruri de mai multe ore. Un model hybrid de al lor reușind să facă deja acest lucru.
Un zbor cu o durată de o oră ar costa în jur de doar 6 euro prin alimentarea cu curent electric. Aparatul are puține componente, care se pot degrada, astfel că aparatul necesită puțină întreținere. În caz de urgență, aparatul poate ateriza chiar dacă 4 din cele 16 motoare cedează. Și din moment ce elicele sunt dedesubtul pilotului, se poate folosi chiar și o parașută de siguranță.
Posibilele aplicații practice

Scopul principal al aparatului de o singură persoană fiind de echipament de zbor sportiv și pentru petrecerea timpului liber.

O aplicare profesională ar putea fi în domenii în care elicopterele sunt prea mari și prea scumpe, cum ar fi pentru fotografii aeriene 3D, pentru inspectarea de turbine eoliene, conducte, zone unde calitățile de zbor (decolare pe verticală, aterizare și posibilitatea de a rămâne în zbor în același loc) reprezintă factorii importanți.
Aparatul de zbor cu mai multe locuri ar putea fi utilizat pentru a observa puncte de vedere, ca ambulanță aeriană sau chiar ca și taxi aerian.

Cu siguranță vor apare noi domenii în care poate fi utilizat care încă nici nu pot fi imaginate.

Video

Avionul Sferic

Avionul Sferic

Avionul Sferic

Acesta este primul obiect zburător sferic din lume, dezvoltat de către Departamentul de Cercetare al ministerului japonez al Apărării.

Aparatul poate plana, ateriza şi decola pe verticală, exact ca un elicopter. Mai mult, dat fiind faptul ca funcţionează ca un avion cu elice poziţionat pe verticală, poate accelera extrem de rapid în toate direcţiile, lucrul pe care un elicopter obişnuit nu-l poate face. De asemenea, aparatul are trei senzori giroscopici, astfel încât, chiar dacă loveşte un obstacol, îşi poate menţine atitudinea şi păstra direcţia, prin control automat.
Momentan este disponibil doar prototipul la scară mică, japonezii intenţionând să continue dezvoltarea proiectului, până la concrectizarea eforturilor la scară mare.
Video