Browse By

Muammar Gaddafi a murit, conducătorul Libiei ucis lângă Sirte după ce a fost capturat

Muhammad Gaddaf a murit, conducătorul Libiei ucis lângă Sirte după ce a fost capturat

Muhammad Gaddaf a murit, conducătorul Libiei ucis lângă Sirte după ce a fost capturat

Fostul liderul libian Muammar Gaddafi a murit din cauza rănilor suferite, joi, când luptători se luptau pentru a finaliza o răscoală de opt luni împotriva domniei sale care a depăşit orașul său natal Sirte, a declarat conducătorul  interimar din Libia.

Uciderea lui, care a venit rapid după capturarea sa în apropiere de Sirte, este dezvoltarea cea mai dramatică, unică în revoltele arabe de primăvară, care a demis conducători din Egipt şi Tunisia şi care au ameninţat puterea deținută de liderii din Siria şi Yemen.

„El (Gaddafi) a fost, de asemenea, împușcat în cap,” Consiliul Oficial Naţional de Tranziţie Abdel Majid Mlegta a declarat pentru Reuters. „A fost o serie de împușcături împotriva grupului său şi astfel a murit.”

Mlegta a declarat agenţiei Reuters că mai devreme Gaddafi, în vârstă de aprope 70 de ani, a fost prins şi rănit în ambele picioare în zorii zilei de joi, în timp ce el încerca să fugă într-un convoi în care avioanele NATO au atacat. El a spus că a fost luat de o ambulanţă.

Nu a fost nici o confirmare independentă a observaţiilor sale.

O imagine de pe un telefon mobil care îl arată pe Colonelul Muammar Gaddafi mort

O imagine de pe un telefon mobil care îl arată pe Colonelul Muammar Gaddafi mort

Un luptător anti-Gaddafi a spus că Gaddafi a fost găsit ascuns într-o gaură în pământ şi a zis: „Nu trage, nu trage” la oamenii care l-au capturat.

Capturarea sa a urmat la câteva minute de la căderea orașului Sirt, Libia, o dezvoltare care a stins și ultima rezistenţă semnificativă ale forţelelor loiale liderului demis, Muhammad Gaddafi.

Capturarea orașului Sirte şi moartea lui Gaddafi înseamnă că guvernarea NTC a Libiei ar trebui să înceapă acum sarcina de creeare a unui nou sistem democratic, care se spusese că ar urma imediat după câștigarea oraşului: Orașul construit ca o piesă de specacol, din ordinul lui Gaddafi, acum a scăzut.

Gaddafi, urmărit de către Curtea Penală Internaţională, sub acuzaţia de comanda de ucidere de civili, a fost răsturnat de către forţele rebele în 23 august, după 42 de ani de conducere a unui singur om, stăpân peste de statul – producător de petrol din Africa de Nord.

Luptători NTC au arborat steagul naţional

Luptători NTC au arborat steagul naţional

Luptători NTC au arborat steagul naţional format din culorile roşu, negru şi verde deasupra unei clădire mari de utilități în centrul unui cartier nou, capturat din orașul Sirte, Libia şi focuri de armă festive au izbucnit printre tovarăşii lor extatice şi uşurați.

Sute de trupe NTC au înconjurat oraşul coastei Mării Mediterane pentru săptămânii într-o luptă haotică, care a ucis şi rănit forte mulți asediatorii şi un număr necunoscut de apărători.

Luptători NTC spun că există un număr foarte mare de cadavre a trupelor Gaddafi în interiorul redutelor. Nu a fost posibil să se verifice imediat aceste informaţii.

Hartă orașul Sirte sau Sirt din Libia, locul unde a fost ucis Gaddafi

Hartă orașul Sirte sau Sirt din Libia, locul unde a fost ucis Gaddafi