Browse By

Monica Macovei: Contrar susținerilor mincinoase din Cotidianul, am titlul de membru-academician al Academiei Yuste din 2008

Contrar susținerilor mincinoase din Cotidianul de ieri, am titlul de membru-academician al Academiei Yuste din 2008. Acest premiu mi-a fost decernat de Alteța Sa Regală Juan Carlos I al Spaniei, așa cum am scris în CV.

Cotidianul a scris ieri un articol despre un subiect care nu există și a făcut o confuzie intenționată cu un alt premiu, al FundațieiAcademiei Yuste, pentru a justifica un articol mincinos și denigrator.

În același an, odată cu mine, au mai fost premiați, de pildă, cu titlul de academician Vaclav Havel, fost preşedinte al Cehoslovaciei/Cehiei şi Martti Ahtisaari, fost preşedinte al Finlandei.

De altfel, în 2008, presa din România a menționat această ceremonie de premiere, iar pe site-ul Academiei Yuste figurez la secțiunea Members of Academy –http://www.fundacionyuste.org/academy-objectives/members-of-the-academy/ .

Confuzia pe care în mod intenționat o face jurnalistul de la Cotidianul este de a amesteca premiul “Charles V European Award”, pe care îl acordă anual Fundația Academia Yuste, cu cel care decernează titlul de academician-membru al Academiei Yuste, pe care l-am primit în 2008.