MK-5172: un tratament oral experimental pentru virusul Hepatitei C

Merck (cunoscut ca MSD în afara SUA și Canada) va începe faza a doua a testelor clinice fără Interferon pentru MK-5172, un tratament oral experimental, administrat o dată pe zi, pentru virusul Hepatitei C.

Whitehouse Station, N.J. – Merck, cunoscută ca MSD în afara granițelor SUA și Canadei, a anunțat planurile de inițiere a două noi studii clinice cu MK-5172, inhibitorul său de protează administrat oral VHC NS3/4A, experimental, administrat o dată pe zi pentru tratamentul infectării cu Hepatita cronică C (VHC). Studiile sunt destinate evaluării eficienței și siguranței utilizării MK-5172, în ceea ce privește tratamentul oral, în regimurile terapeutice fără Interferon destinate cazurilor de non-ciroză hepatică, pentru pacienții naivi (care nu au fost tratați anterior), cu Hepatita cronică C, genotip 1.

“De mai  bine de 30 de ani, Merck a adus inovații în hepatita virală. știința avansează rapid, și recunoaștem că viitoarele regimuri terapeutice pentru VHC nu vor include Interferonul”, a declarant Roger Pomerantz, MD, FACP, prim vice-președinte și Directorul Global pentru Boli Infecțioase din cadrul Laboratoarelor de Cercetare Merck. “Startul acestor noi studii reprezintă următorul pas în eforturile noastre de a dezvolta regimuri terapeutice inedite pentru tratamentul Hepatitei C cronice. Așteptăm cu nerăbdare evaluarea rolului potențial al MK-5172 și a altor produse dedicate tratării VHC ca parte a angajamentului nostru continuu de a îmbunătăți îngrijirea pacientului”.

Primul test clinic va consta în evaluarea unui regim cu durată de 12 săptămâni cu administrare de MK-5172, MK-8742, un inhibitor oral NS5A în prima fază a dezvoltării, și ribavirină în cazurile de non-ciroză hepatică, la pacienții naivi, cu VHC genotipul 1. Al doilea test clinic va viza regimuri cu durată între 12 și 24 săptămâni în care se va administra MK-5172 în combinație cu ribavirină în cazurile de non-ciroză hepatică, la pacienții naivi cu VHC cu genotipul 1 și cu un genotip IL-28 CC. Mai multe informații sunt disponibile pe http://clinicaltrials.gov, folosind identificatorii  NCT01717326, respectiv NCT01716156.

MK-5172

MK-5172

Despre MK-5172

MK-5172 este un inhibitor de protează experimental pentru tratarea VHC NS3/4A, care se administrează oral o dată pe zi, în prezent aflat în faza a doua de dezvoltare, care s-a arătat eficient în vitro în activitatea antivirală. Date preliminare despre MK-5172 au evidențiat un spectru larg de activitate împotriva genotipurilor VHC și o activitate în vitro împotriva variantelor virale a genotipurilor 1a și 1b, care au fost asociate cu rezistența la alte inhibitoare de protează VHC, inclusiv cele în dezvoltare. Având în vedere experiența clinică cu MK-5172 până în prezent, incluzând bariera înaltă la rezistență și activitatea antivirală a genotipurilor VHC, Merck va evalua MK-5172 în regimurile terapeutice pentru un spectru larg de pacienți cu infecție VHC cronică.

Angajamentul Merck pentru terapii avansate pentru tratarea hepatitei

Merck s-a angajat să construiască pe baza experienței profunde acumulate de-a lungul timpului în domeniul hepatitei virale, prin continuarea descoperirii, dezvoltării și furnizării de vaccinuri și medicamente în scopul prevenirii și tratării hepatitei virale. În ceea ce privește Hepatita C, cercetătorii companiei au dezvoltat prima terapie aprobată pentru VHC cronica în 1991 și prima terapie combinată în 1998. În plus față de studiile în curs pentru medicamentele noastre înregistrate și experimentale pentru tratamentul VHC cronice, eforturi extinse de cercetare sunt depuse pentru dezvoltarea altor terapii orale inovative în scopul tratării hepatitei virale.

Despre Merck

Merck este astăzi lider mondial în industria sănătății și contribuie la crearea unei stări de sănătate mai bune în întreaga lume. În afara Statelor Unite și Canadei, Merck este cunoscută sub numele MSD. Datorită medicamentelor noastre cu rețetă medicală, vaccinurilor, terapiilor biologice și produselor pentru uz uman și pentru sănătatea animalelor, lucrăm cu clienți și operăm în peste 140 de țări pentru a furniza soluții inovatoare de servicii medicale. În plus, ne angajăm să sporim accesul la serviciile medicale prin politici, programe și parteneriate vaste. Pentru mai multe informații, vizitați www.merck.com și urmăriți-ne pe Twitter, Facebook și YouTube.

Read Next

Desuuri ca-n povesti