Browse By

Mircea Geoană exclus din PSD – oficial

Mircea Geoană exclus din PSD - oficial

Mircea Geoană exclus din PSD - oficial

Decizia s-a luat în Comitetul Executiv, după 4 ore de şedinţă la care a luat parte şi fostul lider social democrat.

S-au făcut declaraţii dure şi în timpul şedinţei şi după.

Mircea Geoană şi-a vărsat tot năduful pe partid.

Declaraţii Mircea Geoană: Am un sentiment de mare tristeţe.

Mă îndurerează pentru că a fost vorba despre o decizie anunţată. Ponta şi-a pus demisia pe masă şantajând colegii cu un risc de instabilitate în partid. Înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi.

Această execuţie planificată, această formă stalinistă de a elimina un preşedinte din partid mă îndurerează. Am crezut că pot să aduc democraţie în acest partid.

Niciodată, oricât de multe tensiuni am avut în partid, nu am văzut un ton mai suburban, minciuni şi invective rostite pe toate posturile de televiziune, nu am văzut niciodată atât de puţină decenţă în relaţiile dintre colegi.

Cred că partidul nostru se îndreaptă într-o greşită şi nefericită direcţie.

Ponta are o incapacitate cronică de a conduce un partid de talia PSD.

Vreau să adresez un mesaj din partea mea către toţi cei are sunt în partidul nostru, care sunt simpatizanţii şi votanţii noştri, să le spun că, din păcate, acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de domnii Iliescu şi Năstase, nu are vreo şansă de reformare. Au pus în fruntea partidului o marionetă pe care o manipulează şi care are, la o vârstă atât de fragedă, apucături tiranice şi o lipsă cumplită de caracter

Este o decizie profund nedreaptă. Am primit la ora 18.03, de când a început această nebunie, aşa-zisele acuze care îmi sunt aduse. Ponta şi acoliţii săi bat câmpii de două săptămâni.

Domnul Iliescu este în acest moment o piază rea pentru acest partid.

Traian Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Ion Iliescu.

Mă despart de această gaşcă care se pretinde conducere de partid.

Rămân fidel ideilor mele politice, dar nu pot să rămân în compania acesto oameni care nu pot să spună minimum de ce eşti acuzat. Am nevoie de câteva zile ca să mă liniştesc. Îmi trec prin faţa ochilor milioane de momente în care împreună am muncit în acest partid.

E un moment foarte greu. Viaţa mea politică va continua. Într-o formă sau alta mă voi reîntâlni cu o parte din colegii mei. Cu alţii nu mă voi întâlni niciodată pentru că nu merită să fie în politică.

S-a votat la ordin. Pot să le spun celor din sala de execuţie: Adio tovarăşi, pe curând prieteni!

Declaraţii Victor Ponta: Adversarul nostru nu este Geoană, nici altcineva, ci Băsescu, eregimul Băsescu. Este momentul să fim o armată foarte unită. Am auzit în sală reproşurile domnului Geoană, unele din ele întemeiate. Cred că lucrurile prin vot s-au tranşat foarte clar.

Declaraţii Ion Iliescu: Acest om nu a învăţat nimic.

Alte date

Preşedintele PSD i-a cerut în Comitetul Executiv Naţional lui Mircea Geoană să cedeze preşedinţia Senatului vicepreşedintelui Ioan Chelaru, dar a fost refuzat de fostul lider PSD, au relatat pentru Mediafax surse social-democrate. Mircea Geoană a invocat faptul că PSD va pierde, la votul din plen, funcţia de preşedinte al Senatului dacă el va fi înlocuit sau revocat.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a început la ora 16.00, cu prezentarea ordinii de zi în faţa presei. Imediat după prezentarea ordinii de zi, reprezentanţii mass-media au fost rugaţi să părăsească sala.

Preşedintele Senatului a declarat la sosire că întâlnirea „nu este despre excludere, ci despre direcţia în care merge PSD” şi că problema esenţială este dacă PSD poate să continue fără Geoană.

Mircea Geoană a spus că a venit să le mulţumească „prietenilor” sosiţi din toată ţara pentru a asista la acest „nefericit eveniment” şi că speră să afle mai multe de la Comitetul Executiv în legătură cu recomandarea de excludere din partid care se face în cazul său.

Biroul permanent a decis în urmă cu două săptămâni înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean la conducerea Senatului. Comisia de integritate a PSD a decis pe 14 noiembrie, cu 43 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 2 abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Mircea Geoana a sustinut ca „dl Ponta, asa cum a spus, si-a pus demisia pe masa santajand colegii”.

Iata mai jos cele mai importante declaratii facute de Mircea Geoana:

 • Dl Iliescu este in acest moment o piaza rea pentru acest partid
 • Acest partid nu va avea viitor atata vreme cat va sta sub pulpana si influenta nefasta a acestui om care nu se poate transforma
 • Traian Basescu a ajuns presedinte pe mana lui Ion Iliescu, care nu l-a vrut pe Adrian Nastase in 2004
 • Aceasta executie planificata, aceasta forma de-a dreptul stalinista de a elimina din partid un fost presedinte pentru un motiv nici astazi cunoscut, ma indurereaza
 • Nu ma despart de acest partid, ci de aceasta gasca care se pretinde partidul nostru
 • Viata mea politica va continua. Cu o parte a acestor colegi am sa ma reintalnesc in politica, intr-o forma sau alta
 • S-a votat la ordin. Pot sa spun celor din sala de executie ‘Adio, tovarasi, pe curand, prieteni’
 • Am primit la ora 18 si trei minute pentru prima data de cand a inceput aceasta nebunie acuzele care imi sunt aduse
 • De doua saptamani Ponta si acolitii sai bat campii cu privire la asa zisele crime facute de Geoana
 • De abia azi au fost capabili sa produca un document, dupa mascarada de la comisia de integritate
 • petre

  Geoana, ai gresit fugind la inalta poarta la americani .Cam asta e mersul.Cit priveste cei doi =imbecili si lingai.