Browse By

Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pentru examenele naţionale din 2012

Elevii au modele pentru examenele din 2012

Elevii au modele pentru examenele din 2012

Elevii clasei a VIII-a au fost ajutaţi de Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte examenul pe care îl vor susţine la sfârşitul anului şcolar. Ministerul Educaţiei a publicat pe Internet modele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2012. (http://www.subiecte2012.edu.ro/2012/index.html).

Alături de subiecte au fost publicate şi lămuriri despre scopul evaluării, statutul disciplinei, structura subiectelor, competenţele de evaluat. Pe lângă acestea, elevii şi părinţii sunt informaţi şi despre baremele de evaluare şi de notare.

Informaţii şi despre Bacalaureat

Ministrul Educației: Dl. Daniel Funeriu

Ministrul Educației: Dl. Daniel Funeriu

Norocoşi sunt şi elevii din clasele a XII-a. Pentru aceştia, dar şi pentru părinţi, profesori şi toţi cei interesaţi, a fost făcut public un ghid privind desfăşurarea testării. De asemenea, sunt publicate traduceri ale modelelor de subiecte în limbile minorităţilor naţionale.

Subiectele au caracter orientativ, având scopul de a ajuta la familiarizarea elevilor cu tipul de subiecte şi cu gradul de dificultate al acestora. Astfel, elevii nu vor mai fi îngrijoraţi că nu vor ştii ce îi aşteaptă şi vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a se pregăti pentru examinări.