Browse By

Microbuze care eșuează spectaculos în testele de impact

Reputația microbuzelor ca o plimbare în condiții de siguranță poate lua o adâncitură de la cea mai recentă serie de teste de impact riguroase.

Cele mai grave performeri au fost Nissan (NSANF) Quest, Chrysler Town & Country și Dodge Grand Caravan, potrivit Institutului pentru Asigurarea Sigurantei Rutiere.

„Microbuze sunt o alegere populara in randul parintilor de siguranță conștient, dar trei dintre ele eșuează spectaculos în testul de impact frontal mic suprapunere”, citit noul raport IIHS.

În acest tip de accident, în colțul frontal al vehiculului ia greul a impactului, ca într-o coliziune cu un copac sau lampă poștă. Asta pune presiune suplimentară pe de absorbție a șocurilor structura vehiculului.

Excepția a fost Toyota Sienna, care ia adus un „acceptabil” de rating de siguranță de la IIHS.Honda Odyssey a evoluat bine anul trecut, dar nu a fost testat în acest an.

Dar ceilalți pur și simplu nu au rezista.

O parte din Quest a avut o adâncitură care a fost de două metri adâncime. „Piciorul stâng Manechinul a fost prins între scaun și panoul de instrumente, iar piciorul drept a fost prins între pedala de frână și tep tigaie”, a spus IIHS.

„(T) echnicians a trebuit să taie întregul scaunul afară și apoi utilizați o rangă pentru a elibera piciorul drept”, a adăugat Institutul. „O persoană reală se confruntă cu acest lucru ar fi norocos să meargă vreodată în mod normal din nou.”

Purtătorul de cuvânt al Nissan Steve Yaeger declarat ca firma sa „va continua să revizuiască aceste și alte rezultate la teste IIHS ca căutăm oportunități pentru îmbunătățiri.”

IIHS testat mai multe modele de microbuze, și a spus de mai multe „eșuează spectaculos în testul de impact frontal mic suprapunere.”
Town & Country Structura lui „prăbușit în jurul manechinului,” iar airbag-urile nu au protejat suficient șoferul, a spus IIHS.Vehiculul este vândut sub marca Dodge Grand Caravan ca.

Chrysler a răspuns că siguranța vehiculelor ar trebui să fie văzute prin rezultatele testelor multiple.

„Microbuze Chrysler Group îndeplinesc sau depășesc toate cerințele de siguranță mandatat de guvern”, a declarat compania. „Ei sunt neschimbate, structural, de la masini de model anul precedent care a primit cel mai mare rating de performanta acordate de IIHS la testele care simulează cele patru tipuri de avarie principale.”