Browse By

Mărimea penisului, în strânsă legătură cu lungimea degetelor de la mâini. Cum se face testul şi calculul

Oamenii de ştiinţă de la Departamentul de Urologie al Spitalului Gachon Gil, din Incheon (Coreea de Sud), susţin că lungimea degetelor de la mâna unui bărbat poate servi pentru a-ţi da seama de mărimea penisului acestuia, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în Asian Journal of Andrology, informează Reuters.


„Bărbaţii a căror diferenţă de lungime dintre degetele arătător şi inelar este mai scurtă au penisul mai lung”, spune Tae Beom Kim, coordonatorul studiului. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 144 de voluntari, înainte ca aceştia să fie operaţi pentru afecţiuni urologice.

Procesul genetic prin care mărimea penisului este corelată cu diferenţa dintre cele două degete rămâne încă un mister pentru cercetători, dar s-ar putea să aibă legătură cu expunerea prenatală hormonală, este de părere Denise McQuade de la Skidmore College din New York, specialist care nu a participat la acest experiment. „Studiul ar putea fi important în predicţia riscurilor şi a diferitelor boli, care pot fi depistate din timp, datorită diferitelor particularităţi ale degetelor”, spune Brooks McQuade. Mâna dreaptă este mai sensibilă la fluctuaţiile hormonale, „aşa că aceasta trebuie studiată cu atenţie”, precizează expertul american.

Un studiu realizat anul trecut a demonstrat că bărbaţii care au degetul arătător mai lung prezintă un risc mai mic de cancer de prostată.