Browse By

Marie Curie, 144 de ani de la nașterea sa – Google

Marie Curie, 144 de ani de la nașterea sa - Google

Marie Curie, 144 de ani de la nașterea sa - Google

Google sărbătorește 144 de ani de la nașterea lui Marie Curie celebra fiziciană-chimistă, astfel aduce un omagiu cu un doodle aniversar care o arată stând pe un scaun printre aparatele ei de laborator.

Marie Curie

Marie Curie

Marie Curie de origine poloneză-franceză s-a remarcat pentru cercetare inovatoare în radioactivitate. Ea a fost prima din lume care să primească simultan cele două Premii Nobel în fizică şi chimie. Ea a împărțit Premiul Nobel pentru fizică cu soțul ei Pierre Curie. Curie a fost prima femeie care a câştigat un Premiu Nobel, si este încă singura femeie care să câştige în două domenii şi singura persoană care să câştige în mai multe domenii al ştiinţelor.

Și-a câştigat recunoaşterea în lume prin teoria de radioactivitate, tehnici pentru izolarea izotopilor radioactivi şi descoperirea elementelor de poloniu si radiu.

Google Doodle a câştigat popularitate imensă în ultimii ani, iar echipa Google a scos Doodles comemorative privind evenimentele de la cele  de ştiri, repere civice, aniversări şi date importante din istorie.
Google estimează că a creat mai mult de 900 de Doodles din 1998, 270 dintre ele în 2010 şi mai mult de 150 în 2011.