Browse By

Mandinga reprezintă România la Eurovision 2012

Mandinga

Mandinga

Mandinga a fost desemnat câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2012 și va merge la Baku pentru a reprezenta România!

Mandinga va participa în prima semifinală Eurovision care va se va desfășura pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision fiind pe 26 mai.

Juriul selecţiei naţionale a fost format din compozitorii:

 • George Natsis (preşedinte),
 • Dan Teodorescu,
 • Mihai Ogăşanu,
 • Cornel Ilie,
 • Eduard Cîrcotă,
 • cântăreaţa Luminiţa Anghel,
 • impresarul Liliana Levintza,
 • criticul muzical Dana Dorian şi
 • DJ-ul George Zafiu, director muzical Europa FM.

Selecţia naţională pentru Eurovision a fost prezentată de Constantin Trofin şi Iulia Pârlea şi, din camera verde, show-ul a fost animat de Gianina Corondan.

La spectacol, au participat şi cei 3 “Terori” – Zory, Bogdan şi Valentin (din emisiunea “La Mustaţă” prezentată de Constantin Trofin la TVR 2).

Alături de bloggeri, în Camera Verde, s-a aflat Toader Păun, e-marketing manager, aceasta fiind prima ediţie Eurovision cu o serie de elemente gândite special pentru online.

Video

Melodia Zaleilah a trupei Mandinga va reprezenta Romania la semifinala Eurovision 2012, de la Baku, Azerbaidjan, 22 mai 2012.

Melodia a fost declarată câştigătoare în urma Selecţiei Naţionale Eurovision de sâmbătă seara. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.

Alegerea a fost făcută pe baza notelor primite de la un juriu de specialişti şi prin televoting.

Trupa Mandinga a obţinut 10 puncte din partea juriului şi 12 din partea publicului, câştigând astfel finala.

Solista trupei Mandinga, Elena Ionescu

Solista trupei Mandinga, Elena Ionescu

Elena, Mandinga: “Am avut foarte multe emoţii, pentru că au fost foarte multe voci bune”

Solista trupei Mandinga, Elena Ionescu, a declarat sâmbătă, după câştigarea selecţiei naţionale pentru Eurovision 2012, că acest lucru înseamnă pentru formaţie o responsabilitate enormă.

Membrii Mandinga au declarat în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD că ceea ce s-a întâmplat sâmbăta seara este “un lucru pe care şi-l doreau foarte mult”.

“Am avut foarte multe emoţii, pentru că au fost foarte multe voci bune, a fost show, au fost foarte multe surprize plăcute din toate părţile. Suntem foarte bucuroşi. Ne-am concentrat foarte tare. Ne-am expus toată energia. Deja nu mai ştiu cum să reacţionez”, a spus emoţionată Elena.

Trupa Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012, cu piesa “Zaleilah”, compusă de Costi Ioniţă

Mandinga - câștigător la Eurovision 2012 România

Mandinga - câștigător la Eurovision 2012 România

Reacţiile vedetelor după ce au aflat că Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012

Imediat după ce a fost anunţat câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2012, pe Facebook au apărut primele reacţii din partea vedetelor.

Lucian Mândruță: “N-am să dansez niciodată pe manele la petreceri, dar în același timp nu pot să nu recunosc un lucru: Costi Ioniță e talentat. Mi-a făcut odată un generic de emisiune (Bazar TVR2) absolut minunat. Bravo lui dacă a ajuns la Eurovision. N-am să iubesc manelele mai mult (decât zero e greu!), dar am să recunosc valoarea atunci când simt c-am dat peste ea.”

Mandinga a comentat duminică, pe pagina oficială de Facebook a trupei: “Avem fani de nota 10. Clar!” asta după ce reacţionase imediat după anunţarea rezultaelor prin următorul mesaj: “Mergem sa dăm Bakuuu! Vă mulţumim tuturor pentru susţinere şi pentru voturile care ne-au adus victoria. Datorită vouă Mandinga reprezintă România la Eurovision 2012″.

Jurnaliştii au alergat şi ei după declaraţii “la cald”.

Luminiţa Anghel a apreciat, într-o declaraţie pentru agenţia de ştiri Mediafax, că selecţia naţională pentru Eurovision de anul acesta a fost una bună, cu multe voci tinere, care nu erau cunoscute, ceea ce a reprezentat pentru ea o surpriză plăcută. “Piesa câştigătoare este una pozitivă şi a fost completată de un show tonic, trupa Mandinga, care se bucură şi de notorietate, a câştigat detaşat concursul”.

Mihai Trăistariu, unul dintre artiştii cu cele mai bune performanţe în numele României la Eurovision Song Contest, a spus că a avut multe surprize plăcute, urmărind sâmbătă seară prestaţiile artiştilor care au interpretat cele 15 piese concurente în Selecţia Naţională pentru eurovision, dar nu a simţit însă “un refren care să rămână în cap”, ceea ce ar fi bine într-un concurs de creaţie.

Cântăreţul a declarat pentru Mediafax că, urmărind Selecţia Naţională pentru Eurovision, şi părerea sa a fost că piesa câştigătoare, “Zaleilah”, interpretată de Mandinga, este cea mai potrivită să reprezinte România la Eurovision şi l-a felicitat pe compozitorul Costi Ioniţă.

Nico s-a arătat şi mulţumită de rezultatul concursului de sâmbătă şi a declarat pentru „ring” că piesa trupei Mandinga este una bună. „Îmi place piesa celor de la Mandinga. Mi-au plăcut şi cei de la Electric Fance, însă trupa câştigătoare este cea mai potrivită pentru Eurovision pentru că ştie să facă show. Le doresc să obţină un loc cât mai bun, chiar dacă sistemul de votare nu a fost întotdeauna unul OK”, a spus Nico pentru „ring”.

“Personal, nu sunt ascultător de acest gen muzical. Este o piesă reprezentativă pentru majoritatea românilor, e un fel de zacuscă locală. Cea mai bună prestaţie a avut-o Electric Fence. Piesa lui Josan a fost una bună, dar ca show nu a strălucit. Eu le doresc succes celor de la Mandinga şi să obţină un loc cât mai bun”, a spus pentru “ring” cântăreţul Gabi Băruţă, membru al trupei Hotel FM, cea care a reprezentat România în 2011 la Eurovision.

Peste 200 de pagini de Facebook au preluat informaţiile despre Selecţia Naţională Eurovision 2012 iar pe Twitter a fost forfotă şi mai mare, fiind înregistrate peste 2000 de postări în doar câteva ore, transformând hashtagul oficial #EurovisionRO în unul dintre cele mai folosite din România weekendul trecut.

 • ZOE

  Doamne ce pro**** de melodie! vom iesi din nou in ultimile locuri!Rusine pt. alegere! (comentariu editat)

 • Dj_Andrei

  ZOE , dute in p*** m*** de c*** e foarte reusita sa stii ! (comentariu editat)