Browse By

MAI: Salariul poliţiştilor în pericol de reducere, iar ca răspuns: greve

politisti greve proteste

politisti greve proteste 2011

Tăierea normei de hrană scoate poliţiştii în stradă. Ministrul de Interne, Traian Igaş a dat un ordin prin care norma de hrană acordată poliţiştilor să fie redusă de la 700 lei, la 130 de lei. Sindicatatele ameninţă cu grevă pe termen nelimitat. Măsura a fost motivată de lipsa fondurilor.

UPDATE 13.30 Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că la restructurare se va încerca comprimarea şi reducerea aparatului central şi păstrarea în funcţii a tuturor celor aflaţi în misiuni, precizând că până mâine seară vor fi analizate toate organigramele trimise de structurile din ţară.

„Am regândit tot acest concept de reorganizare. Suntem într-o amplă evaluare pe toate direcţiile, armele. Sper ca până vineri seară să analizăm toate organigramele, care vor fi îmbunătăţite privind flexibilitatea şi acţiunea cadrelor care lucrează în direcţiile respective şi să comprimăm şi să reducem din aparatul central. Când vom finaliza aceste organigrame încercăm ca din cei aflaţi azi în misiune să nu facem diminuări„, a spus Traian Igaş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai sunt posturi care în opinia mea nu se justifică, de accea am luat la analiză fiecare organigramă„, a explicat Igaş.

De alfel, şefii de structuri din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) i-au prezentat ministrului de resort organigramele instituţiilor pe care le conduc, pentru a face o analiză şi a vedea unde se pot restructura posturi.

UPDATE 13.18 Reducerea normei de hrană cu 550 de lei se face doar în iunie, iar această pierdere va fi recuperată integral în iulie, măsura fiind luată pentru încadrarea în prevederile bugetare pentru semestrul întâi al acestui an, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.  El a precizat că poliţiştii trebuie să înţeleagă că nu se taie salariile, ci este vorba de o diminuare temporară a unor drepturi salariale, respectiv a normei de hrană, şi doar pentru luna iunie.

Citește articol integral pe Adevarul.ro