Browse By

M.N.A. – NW College London, Universitatea Bucureşti – Imagine Cup 2011

Din nou (după câţiva ani buni) avem o echipă şi în secţiunea Digital Media: M.N.A. – Ciprian Maxim, Razvan Diaconu de la NW College London, Universitatea Bucureşti.

membrii echipei M.N.A., Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim

membrii echipei M.N.A., Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim

„Imagine Cup 2011” a alăturat, în cele 9 secțiuni, proiectele a peste 350.000 de studenți din peste 180 de țări de pe întreg mapamondul.

Temă centrală este, în acest an, imaginarea unor modalități de a crea un viitor mai bun, folosind tehnologia pentru rezolvarea celor mai grele probleme ale omenirii. Tinerii au trecut prin diverse etape de calificare, iar rezultatele preliminare arată că patru echipe vor participa din partea României la etapa finală, ce va avea loc în iulie la New York, USA.

Cei doi botoșăneni, membrii echipei M.N.A., Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim, au absolvit Liceul de Arte „Ștefan Luchian” și, respectiv Colegiul Național „A.T. Laurian”, iar acum sunt studenți la College of North West London şi Universitatea Bucureşti.

Băieții au intrat în competiție la secțiunea „Digital Media”, cu un film de scurt metraj ce arată cum hrana zilnică, profesia și familia pot fi „tangibile” chiar și pentru cei mai puțin norocoși, imaginile fiind filmate chiar în Botoșani.

Filmul cu care participă în competiție la secțiunea „Digital Media”

Click  AICI pentru a viziona filmul extern

Sperăm să câştigăm concursul şi suntem bucuroşi că am ajuns în finală după o competiţie extrem de dură„,  a spus Ciprian Maxim. Botoşănenii au vrut să participle la acest concurs şi anul trecut, dar au aflat prea târziu de el şi au pierdut înscrierea. ” Ştiam de concurs de anul trecut şi anul acesta nu am mai ratat participarea. Filmul l-am pregătit cam două săptămâni şi ne bucură că am fost selectaţi. ” spune Răzvan Diaconu.

Ideea băieților i-a calificat în finală alături de echipele ce reprezintă Brazilia, India, Oman, Taiwan și Ucraina. Ultima participare românească la finala acestei secțiuni provenea din Midia, iar anul era 2004.

„Imagine Cup” este o competiție creată de Microsoft în urmă cu 9 ani și a luat, în timp,  proporții considerabile. Punând la bătaie zeci de mii de dolari anual, „Cupa Imaginației”  își propune să arate lumii ideile adevăraților creatori ai viitorului și să le pună în lumina celor care chiar pot să le transforme în realitate.

Celelalte echipe românești ce vor fi pe 8 iulie la New York participă la secțiunileSoftware Design”, alături de echipe din 66 de țări, „Embedded Development”, finaliste fiind și alte 14 state și „IT Challenge”, unde un ieșean de la Univesitatea „Al. I. Cuza” se întrece cu reprezentanți ai altor 5 țări.

Află aici despre celelalte două echipe din România calificate la Imagine Cup 2011:

şi