Browse By

M. Macovei: solicit Guvernului să renunțe la modificarea Codurilor penal și de procedură penală

Pericolul este iminent: solicit Guvernului să renunțe la modificarea Codurilor penal și de procedură penală. ​100.000 de oameni chiar nu înseamnă nimic pentru Guvern?

Varianta de a trece acum prin OUG modificările la Codul penal și Codul la procedură penală și de a amâna o decizie pentru grațierea colectivă, este o manevră murdară de a păcăli​ oamenii​.

Dragnea nu se lasă și forțează dezincriminarea unor fapte de corupție prin OUG. Am avertizat din primul moment că atât grațierea și amnistia, cât și dezincriminarea unor infracțiuni de corupție, cum sunt abuzul în serviciu și conflictul de interese, sunt făcute cu dedicație pentru politiceni, oligarhi și prietenii lor.

Condamnatul Dragnea este primul beneficar al țării al adoptării acestor măsuri, pentru că în noul dosar aflat deja în instanță este acuzat tocmai de instigare la abuz în serviciu. Dacă judecătorii decid că este vinovat și îl condamnă, Dragnea știe că va intra la închisoare și pentru prima pedeapsă de 2 ani, neexecutată. De aici toată înverșunarea lui Dragnea, de aici graba ministrului Iordache de impune aceste modificări, de aici disprețul PSD față de lege și față de ce doresc oamenii.

Ministerul Public a anunțat că, de pildă, pentru infracțiunea de abuz în serviciu au fost trimise deja în judecată 1.960 de persoane, cu un prejudiciu total de peste 195 de milioane de euro. Toți aceștia și cei aflați în curs de anchetă vor scăpa de răspundere și ​banii vor fi pierduți.

Hotnews.ro a publicat deja o listă a beneficarilor modificării Codului penal: Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Elena Udrea, Cristian Popescu Piedone, Dan Șova, Alina Bica, Radu Mazăre, Titus Corlățean etc.

Informațiile din presă arată că modificăriile la Codul penal ar urma să fie făcute prin ordonanță de urgență, astfel încât să intre în vigoare imediat și să își producă efectele indiferent dacă modificările vor fi d​eclarate neconstituționale sau nu ​vor fi aprobate de Parlament. La fel, modificările își vor produce efectele și dacă Comisia Europeană va începe o procedură de infringement împotriva României. ​

Grija condamnatului Dragnea este ca infracțiunile să fie dezincriminate cât mai repede, pentru că termenele din dosarul pe care îl are pe rol se apropie și nu vrea să riște nimic.

Condamnatul Dragnea și guvernul pe care îl controlează nu țin cont de cei peste 100.000 de români care au strigat în stradă că nu vor modificarea Codurilor și nici grațiere, nu dau​ doi bani pe protestele judecătorilor, DNA și Parchetului General și nici pe avizul negativ al CSM.  Condamnatul Dragnea și cel mai iresponsabil Guvern din istoria României sunt gata să dea o lovitură anticorupției ca să scape ei nepedepsiți și cu averile neconfiscate.